P-Funk sensatie live in Manifesto

Zaterdag 3 mei

HOORN- PURE!SOUL!POWER!! is een volvette P-Funk-Hiphop formatie, uniek in Nederland en Europa. De band maakt momenteel snel naam als act die absoluut live gezien moet worden. PURE! (voor intimi) speelt eigen geschreven nummers in het genre Trouble Funk, Go-Go en Old School HIPHOP.

De groep werd eind 2012 opgericht door zanger/componist Alex Siegers (in een ver verleden frontman van Nancy Works On Payday). PURE! legt de nadruk op moddervette (mid)-tempo grooves en swingende funk en trouble. Old school qua power, ritmiek en bezieling. Ook als je niet van dansen houdt, is het onmogelijk om deze vibes te negeren. Het 20-koppige collectief (!) zijn ware apostelen van de kerk van George Clinton, The Godfather, Sly Stone en Gotcha!. Atheïsten en andere ongelovigen wordt aangeraden niet te komen, want het risico te worden bekeerd tot de FUNK is levensgroot!

Frontman Alex Siegers wordt bijgestaan door het stralend middelpunt van de band, de zeer sexy, in het oog springende, zangeres Maike Dubelaar. Samen zijn zij verantwoordelijk voor krachtige en volle vocalen. PURE!SOUL!POWER!! is helemaal van nu, vanwege de aanwezigheid van een forse bijdrage van 2 wereldse rappers, bekend van het nog net iets grotere Kyteman Hiphop Orkest. – King Jule & Master Sureal.

De band bestaat verder uit muzikanten die met Doe Maar, Gotcha!, Seven Eleven, Queax Queax Joans en anderen de podia nat van het zweet speelden. De hoeveelheid groove die dat samen oplevert is ronduit zeldzaam voor Nederland. De BIGband is niet alleen groot, energiek en verfrissend; het concept heeft zich in no time bewezen, ook op de grotere podia (Paradiso en vaste huisband van het Magneet festival).

In Hoorn zal de band worden bijgestaan door special guests U-GENE en Pieter Both (BEEF).

De doelstelling van PURE!SOUL!POWER!! is om elk podium op z’n kop te zetten. De nummers zijn herkenbaar en uitermate goed dansbaar. Het is hun opdracht om bij elk optreden het publiek een onvergetelijke show te bezorgen. En omdat ze er zelf ook zo veel plezier aan beleven krijgt het publiek altijd wat het wil. Waar ook opgetreden wordt! Whats it all about??…….. PURE!SOUL!POWER!!

Dj Phreaky verzorgt de afterparty ejn de zaal gaat open om 20.00 uur. Tickets kosten € 12,50 in de vvk (ex fee) en € 15 aan de deur. info www.manifesto-hoorn.nl