Zondag 4 mei: eerste zondag van de maand, dus weer Hoornse Cultuurroute!

24-4-2014

HOORN - De Hoornse Cultuurroute is een route langs de Hoornse galeries, musea, antiekzaken, ateliers en andere kunst- en cultuurgerelateerde locaties. Uiteraard kunt u deze het gehele jaar door bezoeken maar ze zijn in ieder geval iedere eerste zondag van de maand gezamenlijk voor u geopend met vaak feestelijke openingen en natuurlijk mooie exposities.

Naast deze locaties kunt u op deze cultuurroute ook genieten van de prachtige historische Hoornse binnenstad. In totaal voert de route langs ruim 20 culturele adressen en diverse Hoornse monumenten.

Op zondag 4 mei bent u van harte welkom in de diverse galeries in de stad. Zo is er in Galerie X nieuw werk te bewonderen van Tjechische glaskunstenaars. In het Westfries museum is t/m 22 juni de expositie ’Alchimistes en het geheim van het pestparfum’ te bekijken en vooral te ruiken. Het Museum van de Twintigste Eeuw heeft nog tot 1 juni drie tentoonstellingen: Vrouw in de 20e eeuw, Herinneringen aan Ned.-Indië en Dik Bruynesteyn, 65 jaar sporttekeningen. Het Speelgoedmuseum toont haar fraaie collectie oud speelgoed. Leuk voor jong en oud. En tenslotte kunt u met de Museumstoomtram een heerlijke tocht maken door het lentefrisse Westfriese landschap.

De Hoornse Cultuurroute wordt georganiseerd door de Stichting Hoorn Kunst & Cultuur. De deelnemers aan de cultuurroute zijn herkenbaar aan de vlag van de stichting. Van de cultuurroute is een folder gemaakt die verkrijgbaar is bij alle deelnemers en de VVV, en in grote oplage verspreid is onder VVV’s en culturele en recreatieve adressen in Noord-Holland. Medio dit jaar zal ook een culturele app beschikbaar zijn. Toeristen maar ook de inwoners van Hoorn krijgen hiermee in één oogopslag een dagelijks overzicht van de culturele activiteiten in Hoorn.