ABN AMRO sluit kantoor in Hoorn

24-4-2014

Vanwege het sterk afgenomen klantbezoek sluit ABN AMRO medio november 2014 het kantoor in Hoorn aan de Koopvaarder 3. Op dezelfde locatie komt een geldautomaat met meer functies. Klanten worden nog per brief ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op het kantoor aan de Veemarkt 6 in Hoorn. Dit kantoor ondergaat de komende tijd een verbouwing, om te voldoen aan de eisen van deze tijd. Het kantoor aan de Veemarkt is hiervoor vanaf medio juli tijdelijk gesloten.

ABN AMRO ziet de laatste jaren het aantal bezoeken van klanten aan bankkantoren sterk teruglopen. Op dit moment regelt het merendeel van de ABN AMRO klanten de dagelijkse bankzaken onderweg of thuis. Zo wordt de Mobiel Bankieren App zo’n 40 miljoen keer per maand gebruikt en kunnen klanten ook via bijvoorbeeld webcam of telefoon advies krijgen over hypotheken en lenen.

Kantoordirecteur Jacques van Westen: ‘Ook al is mobiel en thuisbankieren bij veel van onze klanten populair en sluit onze vestiging aan de Koopvaarder, het bankkantoor blijft een belangrijke plek innemen in onze dienstverlening. Bijvoorbeeld voor financieel advies over de persoonlijke situatie van de klant. We blijven dan ook investeren in onze kantoren met een landelijk dekkend netwerk in Nederland.’

ABN AMRO werkt aan een constante verbetering van de dienstverlening op kantoren door meer en nog beter opgeleide adviseurs, persoonlijke ontvangst en comfortabele wachtruimtes met internet en WiFi. Ook kunnen klanten op de vestigingen voorlichtingsavonden bijwonen over thema’s zoals veilig internet bankieren en schenken & erven.

De nieuwe geldautomaat aan de Koopvaarder 3 krijgt meer functies dan de huidige geldautomaat. Naast opnames zijn ook stortingen mogelijk en is de geldautomaat uitgerust met het ‘live view’ systeem voor extra veiligheid. Ook blijft er een sealbagautomaat achter waarmee zakelijke klanten hun sealbags kunnen blijven storten.




Reacties
Reactie: (Juliette Schouten)
27-4-2014, 12:13
Er zijn denk ik altijd nog meer ouderen die wel mobiel zijn Gerard. En ouderen die niet meer mobiel zijn, bij hun komen banken tegenwoordig ook thuis. Dat een bank wel de levendigheid in de binnenstad behoud vind ik ook belangrijk. Het is al jammer dat veel de binnenstad uit is gegaan, zoals sommige winkels, bioscoop, casino, enz.

Reactie: (gerard vd draai)
26-4-2014, 10:35
@frits bruin: zou kunnen, maar ik denk dat het internetbankieren al wel op zijn maximum zit. Anders had de bank misschien wel alle filialen gesloten. In het filiaal dat overblijft vindt met name de specifieke advisering plaats (hypotheken e.d.), zakenbankieren (ook storten geld van ondernemers, die dat echt niet met de fiets gaan doen) en het helpen van doelgroepen die niet willen/kunnen internetbankieren. Door het filiaal in de binnenstad over te houden, draagt de bank overigens wel bij aan het behoud van de levendigheid in de binnenstad. Dat is het positieve.

Reactie: (frits bruin)
26-4-2014, 08:17
oeps, dat was een beetje dom...te snel/er overheen gelezen, dacht dat er een binnenstad filiaal ging sluiten, @gerard vd draai...foutje bedankt. Maar met het internetbankieren zal de verkeerstoename verwaarloosbaar zijn denk ik....

Reactie: (gerard vd draai)
25-4-2014, 21:05
@juliette: voor de ouderen is het helemaal niet zo prettig dat zij voortaan naar de binnenstad moeten. Veel ouderen kunnen niet meer fietsen of grote afstanden lopen. De bussen uit de Risdam rijden ook niet meer door de binnenstad, en met een beetje pech wordt het busstation ook nog achter het station geplaatst, wat voor veel ouderen echt helemaal te ver is. Dat betekent dat veel ouderen voortaan met de Regiotaxi moeten. Dat jaagt de gemeente weer lekker op kosten.

Reactie: (gerard vd draai)
25-4-2014, 20:58
@frits bruin, nee, natuurlijk niet. De mensen die nu naar de Koopvaarder gaan, moeten voortaan naar de binnenstad. Dat is dus extra verkeer naar de binnenstad.

Reactie: (frits bruin)
25-4-2014, 12:07
@gerard vd draai: EXTRA verkeer? Als de Bank blijft, blijft dit bank-bestemmingsverkeer gelijk aan nu, en anders wordt het minder.

Reactie: (Johan van der Tuin)
25-4-2014, 11:01
De volgende stap is het vertrek uit de binnenstad en een regionaal kantoor in Zwaagdijk. Over de tunnel zou ik een boom op kunnen zetten. De laatste zin zou zijn: niet eerder zijn onze inwoners zo misleid door te stellen dat de autotunnel overbodig is.

Reactie: (Juliette Schouten)
25-4-2014, 09:27
In de binnenstad komen geregeld mensen om even te gaan winkelen en dan is het prettig als er ook een bank is, ook voor toeristen. Ook voor ouderen mensen is het prettig denk ik, zij komen graag in de binnenstad. Maar ik zie het probleem nog steeds niet Gerard, of je nou met de auto, fiets, of lopend het centrum in wilt. Mijn ervaring is, dat het wel meevalt en wij die tunnel niet nodig zullen hebben. En als automobilisten zich ergeren aan wat opstoppingen, wat langer wachten, dan kunnen de meesten van ons de fiets nemen.

Reactie: (gerard vd draai)
24-4-2014, 23:13
@juliette: beter voor wie? Vertrek uit de binnenstad is beter, voor wie geen tunnel wil. Anders komt er allemaal extra verkeer naar de binnenstad....

Reactie: (Juliette Schouten)
24-4-2014, 20:49
Beter dat ze in het centrum blijven dan andersom, zoals de Rabobank.

Reactie: (F. de Boer)
24-4-2014, 14:23
Dan hef ik medio november mijn bankrekening op bij deze bank.