Inloopavond Het Keren

16-5-2014

HOORN - Maandag 26 mei organiseert Intermaris een inloopavond over de appartementen aan het Keern/ C.J.K. van Aalstweg in Hoorn. Iedereen die meer wil weten over de appartementen is welkom in ons kantoor aan de Maelsonstraat. De informatieavond duurt van 18.00 tot 20.00 uur. Geïnteresseerden krijgen inzage in de plattegronden en kunnen vragen stellen. Op deze manier kunnen zij zich oriënteren op welke woning zij straks reageren.

Te huur aangeboden
In de week van 2 juni biedt Intermaris de 21 appartementen aan voor verhuur. Geïnteresseerden die staan ingeschreven op www.intermariswoonmatch.nl kunnen dan op de woningen reageren. De woningen worden verdeeld op basis van inschrijftijd of zoekdatum. De woningzoekende met de langste inschrijftijd of zoekdatum krijgt als eerste een aanbieding.

Werkzaamheden
De milde winter zorgde ervoor dat de bouw volgens planning verloopt. De metselaars zijn inmiddels aan hun werkzaamheden begonnen. Aannemer Wit Wognum BV verwacht dat het hoogste punt nog voor de bouwvakantie wordt gehaald. De woningen worden naar verwachting eind 2014, begin 2015 opgeleverd.

Derde appartementengebouw
Intermaris wil, naast de huidige twee gebouwen, een derde appartementengebouw bouwen. Dit idee heeft de woningcorporatie voorgelegd aan de omwonenden. In twee bewonersbijeenkomsten konden omwonenden meedenken over de plannen. Intermaris heeft een aanvraag voor bestemmingsplan-wijziging ingediend bij de gemeente. 25 mei wordt de aanvraag gepubliceerd. Bewoners hebben dan zes weken de tijd om bezwaar in te dienen. Zodra de omgevingsvergunning is goedgekeurd, start bouwbedrijf Wit Wognum BV met de bouw van het derde gebouw.

Het Keren
De appartementen hebben de projectnaam Het Keren gekregen, een verwijzing naar de oorsprong van de straatnaam Keern. In 1426 bouwde Hoorn als eerste een aarden omwalling. De vijanden, waaronder de Kennemers, kwamen hier niet voorbij. Het ‘keren’ van de Kennemers leidt tot de straatnaam het Keern.

Reacties
Reactie: (frits bruin)
22-7-2014, 09:10
Beste @ Dirck de Vriez: Emile Ratelband (Intermaris) Begrijp je?

Reactie: (Inter Maris....?)
18-7-2014, 19:20
Beste Frits Bruyn, Als een bedrijf reageerde hoef je er geen voor en achternaam bij te zetten.... Ik wel dus groetjes Dirck de Vriez....

Reactie: (frits bruin)
18-7-2014, 17:33
De regels hier zijn: voor en achternaam vermelden, Intermaris.... Zou dit de onnozele - of de arrogante kant zijn van intermaris?

Reactie: (Intermaris)
18-7-2014, 14:41
Geachte mevrouw Molenaar, op dit moment loopt de procedure rondom de aanvraag van de omgevingsvergunning. Zodra deze rond is, hopen we te starten met de bouw van het derde appartementengebouw. Ook hier ontwikkelen we elf sociale huurappartementen. Houd voor het laatste nieuws onze website in de gaten: www.intermaris.nl/keren.

Reactie: (Dirck de Vriez)
15-7-2014, 15:12
Beetje laat, na pas 2 maanden dus vraag eens bij Intermaris zelf of kijk op hun site.

Reactie: (tiny molenaar)
14-7-2014, 21:46
Beste ls, Is al bekend of de bouw van het derde appartementengebouw doorgaat? Komen in dit complex vrije sector appartementen? Hopelijk hoor ik van u. Met vriendelijke groet, T Molenaar. Wever 3 1625 vj Hoorn