Andere toegangstijden horeca Hoorn voor WK-wedstrijden

4-7-2014

HOORN - Op avonden waarop de wedstrijden van het Nederlands elftal laat starten, gelden in Hoorn ook latere toegangstijden voor de horeca. Dat besloot burgemeester Van Veldhuizen. Dit geeft bezoekers de kans om na de wedstrijd nog een café te kunnen bezoeken.

Op zaterdag 5 juli start de wedstrijd Costa Rica – Nederland om 22:00 uur. Als de wedstrijd uitloopt in een verlenging en strafschoppen, dan is de wedstrijd pas rond 01:00 uur klaar. Op verzoek van de horeca besloot de burgemeester voor deze nacht een toegangstijd te hanteren van 02:00 uur. Dat geeft bezoekers de tijd om na de wedstrijd nog een café te kunnen bezoeken. Het sluitingsuur voor het terras is ook 02:00 uur.

Als Nederland op zondag 13 juli in de finale zit, dan eindigt deze wedstrijd om ongeveer 24:00 uur. Wederom op verzoek van de horeca heeft de burgemeester besloten om de toegangstijd van de horeca voor die avond te verschuiven naar 02:00 uur. De cafés moeten dan uiterlijk om 03:30 uur dicht zijn. Vanaf 03:00 uur moet de verlichting aan, de muziek zachter en mag er geen drank meer geschonken worden.

Voorwaarde voor de verruiming van de toegangs- en sluitingstijden is dat horecaondernemers hun beveiliger(s) of portier(s) ook inzetten voor extra toezicht op bezoekers in de onmiddellijke omgeving van het horecabedrijf.