Nieuwe editie Hoornse Havenconcerten op zaterdag 6 september 2014

8-7-2014

HOORN - Tegen het feeërieke decor van de Karperkuyl haven met zijn prachtige akoestiek in het stadshart van Hoorn, vinden op zaterdag 6 september 2014 voor de 11e keer de Hoornse Havenconcerten plaats. Vanaf de driemaster Abel Tasman wordt het publiek op de kade en in ’eigen boten’ getrakteerd op een gevarieerd gratis toegankelijk muziekprogramma. Om 16.00 uur begint het programma met een mix van pop en jazz.

Om 20.00 uur start een licht klassiek avondprogramma met Spaans repertoire, gevolgd door wervelende tango’s met uitstapjes naar Hongaarse zigeunermuziek om
21.15 uur. Het concert is vrij toegankelijk voor iedereen.

Programma adviseur Berend van den Berg:”We zijn bijzonder verheugd dat we er met behulp van onze trouwe sponsors wederom in zijn geslaagd om deze mooie traditie voort te zetten. Evenals vorige jaren presenteert Stichting Hoornse Havenconcerten een goede mix aan muziekstijlen van een kwalitatief zeer hoog niveau”.

Middagprogramma 16.00 uur - 17.30 uur (ca.)
De Schellinkhoutse Basja Chanowski bracht muzikanten en zangers uit allerlei genres en van alle leeftijden samen in Jellyfish. Nieuw talent speelt samen met profs. De samenwerking met leerlingen van muziekschool Gerard Boedijn (link website) uit Hoorn maakt dit pop/jazzy optreden heel speciaal.

Avondprogramma 20.00 uur - 22.30 uur (ca.)
Mezzosopraan Tania Kross geeft met haar prachtige stem om 20.00 uur de aftrap voor het avondprogramma met liederen van Xavier Montsalvatge (link you tube), opgenomen op haar CD ’Cinco Canciones Negras’, aangevuld met ander repertoire. Op de piano wordt zij begeleid door Ernst Munneke.

Om 21.15 uur begint de tango muziek van Malando.
In 2014 bestaat het Malando Orkest 75 jaar en het is 15 jaar geleden dat Danny Malando letterlijk het (dirigeer) stokje overnam van zijn vader. In dit jubileumjaar speelt Malando met vijf geweldige toonkunstenaars in de oorspronkelijke bezetting uit1939, een tango programma vol passie en emotie (you tube filmpje). Uiteraard ontbreekt op deze avond het oer- Horinese slotlied ’Daar in het kleine café aan de haven’ niet.

De Hoornse Havenconcerten vallen dit jaar samen met het Kunst en Cultuurweekend http://www.hoornkunstencultuur.nl als start van het West-Friese culturele seizoen met o.a. de grootste kunstmarkt van Nederland. Daarnaast presenteren ook vele andere instellingen hun programma aan het publiek. Schouwburg het Park, Cinema Oostereiland Hoorn, de Kunst Etalage Route, het Talententheater, Theater Het Pakhuis, de Hoornse Galeries en de open atelierroute van Kunstenaarscentrum De Boterhal...zij zijn er allemaal dit weekend!