Zondag 3 augustus: eerste zondag van de maand, dus weer Hoornse Cultuurroute!

29-7-2014

HOORN - De Hoornse Cultuurroute is een route langs de Hoornse galeries, musea, antiekzaken, ateliers en andere kunst- en cultuurgerelateerde locaties. Uiteraard kunt u deze het gehele jaar door bezoeken maar ze zijn in ieder geval iedere eerste zondag van de maand gezamenlijk voor u geopend met vaak feestelijke openingen en natuurlijk mooie exposities. Naast deze locaties kunt u op deze cultuurroute ook genieten van de prachtige historische Hoornse binnenstad. In totaal voert de route langs ruim 20 culturele adressen en diverse Hoornse monumenten.

Op zondag 3 augustus bent u van harte welkom in de diverse galeries in de stad. Zo is er in Galerie Wim Zwijsen een zomerexpositie van Wim Zwijsen en Helma van Kleinwee met steeds nieuw werk. Nu de primeur van zes textielobjecten van Helma van Kleinwee: een installatie met de titel WACHTEN IN GEDACHTEN. In het Westfries museum is de expositie Hoedje van papier te zien, de lopende tentoonstelling Disney Mania in het Museum van de 20e Eeuw is een feest voor jong en oud. In vele vitrines zijn honderden topstukken uit een schitterende Disney verzameling tentoongesteld met items vanaf de jaren ´30 tot nu. Het Speelgoedmuseum toont haar fraaie collectie oud speelgoed. Het affichemuseum heeft de draad weer opgepakt met een fraaie expositie van posters van Dick Bruna. En tenslotte kunt u dagelijks met de Museumstoomtram een heerlijke tocht maken door het Westfriese landschap.

De Hoornse Cultuurroute wordt georganiseerd door de Stichting Hoorn Kunst & Cultuur. De deelnemers aan de cultuurroute zijn herkenbaar aan de vlag van de stichting. Van de cultuurroute is een folder gemaakt die verkrijgbaar is bij alle deelnemers en de VVV, en in grote oplage verspreid is onder VVV’s en culturele en recreatieve adressen in Noord-Holland.

Daarnaast is er een Hoorn-app gemaakt. Met deze gratis app zie je in één oogopslag wat er te doen is. Musea, galeries, film, theater, muziek, (culturele) evenementen en monumenten… de app geeft een prima overzicht voor de culturele activiteiten in Hoorn. Kompleet met agenda, doorlinkmogelijkheden en overzichtelijke plattegrond. Handig voor bezoekers, toeristen én inwoners van Hoorn. Download hem nu! Hij is tweetalig, Nederlands en Engels, en via de appstores beschikbaar voor Apple en Android smartphones.