Fotomozaïek voor 100-jarige Bello

30-7-2014

HOORN - Stoomlocomotief NS 7742, beter bekend als de Bello, viert in 2014 haar 100e verjaardag. Bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik wordt de verjaardag van de beroemde locomotief natuurlijk uitgebreid gevierd deze zomer. Samen met de bezoekers van het museum wordt een bijzonder portret van de jarige Bello gemaakt. Iedereen die meereist met de stoomtram kan op de foto gezet. Al deze foto’s samen vormen een groots fotomozaïek.

Reizen met Bello
Bello is met haar honderd jaar overigens nog lang niet aan pensioen toe. Deze zomer rijdt Bello dagelijks met passagiers tussen Hoorn en Medemblik en weer terug. Er zijn extra diensten in deze vakantieperiode om iedereen van zo’n mooie rit te laten genieten. Voor de kinderen is er de ontdekkingstocht Stoomsafari.

Cultuur Maakt je Rijker Plein
Volgend jaar, als het tramstation in Hoorn helemaal vernieuwd is, krijgt het fotomozaïek een prominente plek op het BankGiro Loterij ’Cultuur Maakt Je Rijker’-plein. Op fotomozaiek.stoomtram.nl is te zien hoe het fotomozaïek op dit moment vorm krijgt. Tot en met 17 augustus staat de fotograaf naast het stationsgebouw in Hoorn en kan iedereen zich laten vereeuwigen in het fotomozaïek.
Kijk voor meer informatie op www.stoomtram.nl