Nieuwe kwartiermaker / beoogd directeur voor Werkorganisatie

31-7-2014

HOORN - De Werkorganisatie Westfriesland heeft Marjolijn Döllebenoemd als nieuwe kwartiermaker / beoogd directeur. Zij start op 1 augustus 2014 en volgt daarmee interim-kwartiermaker Frank van Nijkerken op.Dölle gaat zich bezighouden met de verdere oprichting van de werkorganisatie, die vanaf 2015 de Participatiewet voor de 7 Westfriese gemeenten gaat uitvoeren.


MarjolijnDölle heeft haar sporen verdiend bij het UWV. Daar was zij in haar laatste functie districtsmanager Sociaal medische zaken, regio Groot Amsterdam. Zij was eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de sociale zekerheidswetten. Daarnaast hield zij zich op landelijk niveau voor UWV bezig met de samenwerking met gemeenten en de invoering van de Participatiewet.

WerkorganisatieWestfriesland

Per 1 januari 2015 wordt de Participatiewet van kracht. Met deze wet wil de overheid meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk begeleiden. Dit gaat gepaard met minder geld en een toestroom aan nieuwe klanten. Daarom hebben de 7 Westfriese gemeenten en leerwerkbedrijf Op/maat besloten om met elkaar één nieuw bedrijf op te richten dat de Participatiewet gaat uitvoeren. Zo kan de dienstverlening naar uitkeringsgerechtigden en SW-medewerkers goed blijven én kan tegemoet worden gekomen aan de wens van het bedrijfsleven om te komen tot één aanspreekpunt en heldere dienstverlening. Begin dit jaar hebben de7 Westfriese gemeenteraden unaniem groen licht gegeven voor de oprichting van de Werkorganisatie Westfriesland.
Nadat eerder de Bijzonder Ondernemingsraad al positief geadviseerd heeft over het oprichten van de Werkorganisatie per 1 januari 2015 heeft inmiddels heeft ook het Bijzonder Georganiseerd Overleg (BGO) ingestemd met het Sociaal Plan.

Herkenbare organisatie
Werkgevers werken straks met één herkenbare organisatie samen om zoveel mogelijk Westfriese werkzoekenden aan het werk te helpen. Dat werkt veel beter dan samenwerken met zeven verschillende gemeenten én Op/maat. Werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden hebben in Westfriesland vanaf 1 januari 2015 alleen nog te maken met óf het UWV óf de WerkorganisatieWestfriesland (werknaam). Dat is ook voor hen veel duidelijker.