Open lessen dansexpressie voor senioren

4-8-2014

Op woensdag 27 augustus is er om 10.00 uur een open les dansexpressie voor vijftigplussers in De Plataan in Zwaag. De les wordt gegeven door dansdocent Henk Smits
Dans verhoogt de levensenergie en geeft het leven veel meer zin. Dat blijkt uit een onderzoek van Engelse psychologen. En dat is voor mensen van boven de 55 en ouder erg belangrijk. Dansexpressie is in staat mensen plezier en levenskracht te geven.

Maar wat is dansexpressie dan?
Elke les begint met het losmaken en opwarmen van het lichaam. Daarna krijgen de deelnemers dansopdrachten. Deze opdrachten hebben te maken met muziek, met bijvoorbeeld gedichten, met beeldende kunst of met de eigen levenservaring. Henk daagt zijn deelnemers uit om zelf op onderzoek te gaan naar het plezier van dansen. Door die expressie zelf te ontdekken en ook door ernaar te kijken leren de dansers op zichzelf te vertrouwen. Ze gaan zelf creëren en ondervinden dat het goed is wat zelf gemaakt is.
De lessen worden gegeven aan senioren.
Deze keuze is gemaakt omdat daardoor meer gerichte lessen gegeven kunnen worden en omdat de cursisten meer dezelfde interesses en bewegingsmogelijkheden hebben.
Een open les is een goed middel om vrijblijvend met deze dansvorm en met het elan en de gedrevenheid van Henk Smits kennis te maken

Waar: Cultureel Centrum De Plataan in Zwaag
Wanneer: woensdagochtend van 10.00 – 11.30 uur
Start: woensdag 27 augustus
Info: henk.smits@quicknet.nl; www.henk-smits.nl 0228 591144/ 06 – 50484398