“zomerexpositie” Van knopen tot krassen.

4-8-2014

Galerie OOST 99 heeft van 10 augustus t/m 21 september een expositie met Heidi Leman, Christine Morren, Vera Pouw en Jurjen Ravenhorst. De expositie omvat schilderijen, keramiek en ruimtelijk houtenobjecten.

Jurjen Ravenhorst schildert hoofdzakelijk herkenbare beeldelementen in strak uitgevoerde vormen in combinatie met materie . Eén van de werken die in OOST 99 ten toon wordt gesteld is intrigerend, een huis uitgevoerd in zwart/witte vlakken en daarin kleine vensters met op de achtergrond sterren de kunstenaar gebruikt daar knopen voor! Geniaal.

De huizen zijn ontsproten uit de fantasie van de kunstenaar, toch zou men haast denken het gebouw ergens gezien te hebben, maar waar?
Naast het strakke precieze werk van Jurjen staat de losse krachtige werk van Vera Pouw, mens figuren die ruig neer gezet worden met heel veel beweging, overal gebeurd er wat.
De kracht van de werken zit in de gelaagdheid van het medium en de toegepaste techniek (krassen en mixen van medium) is haast onnavolgbaar.
Zoals wij gewend zijn van OOST 99 ook kunstenaars uit het buitenland, Heide Leman (keramiek) en Christine Morren (schilderijen) zijn Belgische kunstenaars.
Christines wereld wemelt van wezens. Haar werken variëren in intensiteit, emotie en dimensies, net als haar thema’s en onderwerpen. In een breed scala van miniatuurportretten tot families, groepen of mythische momentopnames, vat haar oeuvre een intrigerend wereldbeeld met uitzonderlijke coherentie.
Kortom het wordt weer eens tijd een bezoek te brengen aan OOST 99 waar altijd iets te beleven valt in de kunst.
galerie OOST 99
Grote Oost 99
1621 BT HOORN
www.galerieOOST99.nl Open: wo. t/m zo. 12.00-17.00uur En op afspraak