Kampioenschap Buikglijden in Waterweekend Hoorn

5-8-2014

Hoorn – 22, 23 en 24 augustus komt de reis van de Westfriese Waterweken tot stilstand in Hoorn. Absoluut een moment om bij stil te staan, want dit is, volgens de organisatie, de absolute kers op de taart.

De organisatie, die dit jaar voor tweede keer in handen is van het evenementenbureau Fletcha, komt met een spectaculair en muzikaal programma op de proppen. Arjen Ott vertelt: ‘De gemeente Hoorn wilde het programma van afgelopen jaar behouden en in samenspraak hebben wij het succesvolle programma zelfs uitgebreid. De editie van 2014 staan dan ook in het teken van verbinding en verbroedering met de lokale middenstand, het actieve hoorns waterleven en lokale horeca uitbaters. Dat past precies bij onze visie en onze ambitie met dit evenement. Wij zijn zeer trots op het programma, dit is uniek in West-Friesland’.

Programma

Het programma bestaat elke dag uit een vaste kern activiteiten. De grootste gebruikte botenbeurs van Nederland in samenwerking met Yacht Focus.
Diverse straatmuzikanten spelen op en rond de binnenhaven. Het muzikale waterspektakel Uitglijer, waar radio 501 o.a. de muzikale invulling zal verzorgen en van den Berg Surf o.a. de (water)activiteiten en het Nautisch Culinair.
Zaterdag zijn er, buiten de vaste dagelijkse activiteiten, het Open Hoorns Kampioenschap Buikglijden op de Roode Steen in samenwerking met de horeca uitbaters van de Roode Steen, de Nautische markt waar alles wat maar iets met water te maken heeft gekocht kan worden, het Shantyfestival samen met de heren van de Shantymen Kaap Hoorn, diverse activiteiten bij Watersport Vereniging Hoorn (ook op zondag), diverse activiteiten bij Varend Erfgoed Hoorn (ook op zondag) en de open dag van LWB (ook op zondag).
Zondag, buiten de vaste kern om, is er de Drakenbootrace, Kindervertier en het Nautisch Genot.

Binnenhaven Hoorn

Alle activiteiten vinden op en rond de binnenhaven van Hoorn plaats. Rond het Baatland, het Houten Hoofd en het Hoofd vinden we de botenbeurs, de straatmuzikanten, het Shantyfestival, open dag LWB, het Nautisch Genot en de Drakenbootrace. In het Julianapark het muzikale waterspektakel Uitglijer. Bij de Watersport Vereniging Hoorn en het Varend Erfgoed Hoorn diverse wateractiviteiten. Op en om de Roode Steen het Open Hoorns Kampioenschap Buikglijden. Het Nautisch Culinair door de hele stad heen en op de Korenmarkt de Nautische markt en het Kindervertier.

Informatie en inschrijving

Voor het Open Hoorns Kampioenschap Buikglijden en de Drakenbootrace is inschrijving nodig, dit kan via info@fletcha.nl. De overige activiteiten hebben allemaal gratis entree. Voor meer informatie over het programma kijk dan op www.waterweekhoorn.nl.
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en nieuws omtrent de Waterweek Hoorn, Like dan de Facebook pagina www.facebook.com/waterweekhoorn.