EHBO vereniging Blokker Zwaag start nieuwe opleiding

7-8-2014

Er zijn veel mensen die wel EHBO willen leren, maar de stap niet nemen om zich daadwerkelijk op te geven. De avonden waarop les gegeven wordt zijn niet alleen nuttig, maar ook gezellig. Alleen dat is al een reden om op te geven, het nuttige met het aangename verenigen!

1 september 2014 start EHBO vereniging Blokker Zwaag weer met een opleiding. Want weet u wat u moet doen als er iemand flauw valt? Een flinke wond heeft? Een botbreuk? Of misschien heeft de peuter van de buurvrouw wel iets gedronken uit het gootsteenkastje of een kopje hete thee over zich heen getrokken. Veel leed kan beperkt worden met goede Eerste Hulp. Weet wat u moet doen in dit soort gevallen? Leer dit tijdens de EHBO-opleiding voor beginners. Iedereen vanaf 16 jaar kan aan deze opleiding deelnemen. EHBO vereniging Blokker Zwaag heeft de laatste jaren een toename van ‘jonge’ leden, want ook jongeren vinden het interessant, willen graag helpen en uiteindelijk zijn ook werkgevers vaak blij met mensen die een geldig EHBO-diploma hebben.

Tijdens de lessen wordt er gewerkt volgens de richtlijnen/eindtermen van het Oranje Kruis. De docenten zijn tevens NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) gecertificeerd. Daarnaast is EHBO-vereniging Blokker Zwaag Reanimatiepartner van de Hartstichting. Tijdens de lessen leert u alles over het veiligstellen en bewaken van vitale functies, reanimatie, brandwonden, vergiftigingen, warmte-en koude letsels, kleine ongevallen, verbandleer, botbreuken, verstuikingen, etc. Zo kunt u iemand helpen die gevallen is met de fiets, aangereden met de auto, op het sportveld geblesseerd is geraakt of gewoon thuis. De meeste ongevallen vinden plaats in de thuissituatie. Weet u wat u moet doen??

Geef u op de opleiding van EHBO-vereniging Blokker Zwaag. De lessen worden gegeven op de maandagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in De Wingerd in Zwaag. In september start de cursus en in december is het examen. De kosten bedragen 175,- (all-in) en zijn veelal te declareren bij uw zorgverzekeraar. Check hiervoor uw polisvoorwaarden. Wilt u zich opgeven voor de EHBO-opleiding, stuur dan een e-mail naar: secretariaat@ehboblokkerzwaag.nl of meldt u aan via de website www.ehboblokkerzwaag.nl

Reacties
Reactie: (Wendy Bakker)
18-10-2014, 15:34
Goedemiddag, Ik heb mijn EHBO diploma. Ik vroeg me af wanneer jullie de herhalingslessen geven? Vriendelijke groet, Wendy Bakker