Eerste actie rond het “nieuwe parkeren” in Hoorn

10-8-2014

Op zaterdag 16 augustus staat vanaf 12:00 uur op de Veemarkt en de Noorderveemarkt een opvallende auto. Auto en begeleiders vestigen de aandacht op het kentekenparkeren waar parkeerders in de binnenstad vanaf 10 september mee te maken krijgen.
Wie op 16 augustus zijn kenteken weet, kan een dinerbon ter waarde van € 100 winnen. Ter plekke een kaartje invullen is voldoende om kans te maken.

De actie gaat om 12.00 uur van start op de Veemarkt en de Noorderveemarkt. Laten in de niddag verkuizen auto en begeleiders naar de hoek Vale Hen/ Lambert Meliszweg, Onder de Boompjes en de Westerdijk. De actie wordt ondersteund met informatieve flyers.

Kentekenparkeren
Op woensdag 10 september gaat de gemeente Hoorn over op kentekenparkeren. Op die dag maken de oude parkeerautomaten plaats voor nieuwe exemplaren waar je alleen met je pinpas kunt betalen en je kenteken moet invoeren. Betalen met muntgeld kan dan alleen nog in de parkeergarages ’t Jeudje en Schouwburg het Park. Betaling met chipknip komt vooruitlopend op landelijke afschaffing te vervallen.
Uiteraard blijft het mogelijk om via de mobiele telefoon parkeergeld te betalen.

In den lande is al bewezen dat kentekenparkeren zowel voor de parkeerder als voor de parkeercontroleurs efficiënt, kostenbesparend en handig is. Je hoeft bijvoorbeeld niet terug naar je auto om een kaartje achter de voorruit te leggen.

Campagne
De gemeente heegft ervoor gezorgd dat parkeerders zich de komende maanden uitgebreid kunnen informeren. Op de gemeentelijke website www.hoorn.nl staat in tekst en beeld hoe het betaald parkeren op straat gaat werken. Er is bovendien een mobiele website met uitleg: www.hoornparkeert.nl. Voor het stellen van vragen en de laatste nieuwtjes is er een pagina op Facebook: www.facebook.com/hoornparkeert.
Daarnaast zijn er de komende maanden acties op parkeerlocaties, advertenties, cityboards, flyeracties enz. Bij Stadstoezicht staat een nieuwe parkeerautomaat om uit te proberen.



Reacties
Reactie: (Dirck de Vries)
13-8-2014, 11:27
En wat doen we bij een Pin storing? Mogen we dan gratis en hebben andere landen ook een werkende pin of worden die uitgesloten? Ook een probleem zijn invalide die onbekend zijn en gratis mogen en vooral de passagier die invalide is die telkens een ander voertuig kan hebben. Dus controle of een niet betaler niet invalide is blijft nodig. Wel makkelijk voor de vergunningen want die kunnen straks ook zonder kaart voor het raam parkeren omdat hun kenteken bekend is.