SportFair Hoorn: Kom, kijk en doe mee

29-8-2014

HOORN - Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om te kunnen sporten. Mensen met een beperking kunnen moeite hebben met het vinden van een geschikte sport of vereniging. Daarom organiseert MEE Noordwest-Holland in samenwerking met SportFair en Sportservice West-Friesland op zondag 21 september Sport-MEE tijdens de verenigingen en cultuurmarkt bij Wielervereniging HRTC en zwembad De Waterhoorn in Hoorn.

Sport-MEE
Tijdens deze dag kunnen sportclubs door middel van demonstraties hun aanbod voor mensen met een beperking laten zien. Doel hiervan is om meer mensen aan het sporten te krijgen. Mensen verbinden en stimuleren om te sporten.
MEE ondersteunt mensen met een beperking om mee te kunnen doen in onze samenleving.

MEE is tevens uitdrukkelijk op zoek naar sportverenigingen die tijdens deze dag een intentieverklaring willen tekenen op het hoofdpodium.
Door het tekenen van deze verklaring geven zij aan na te willen denken en mee te willen werken om hun sportprogramma toegankelijk te willen maken voor mensen met een beperking. Voor begeleiding en ondersteuning hiervan werkt MEE hierin samen met Sportservice West-Friesland.

Vrijwilligerswerk
Een ander belangrijk onderdeel van Sport-MEE is om het aanbod van vrijwilligerswerk bij sportverenigingen onder de aandacht te brengen. Veel verenigingen draaien op het werk van vrijwilligers. Voor mensen met een beperking (ook chronische aandoening) kan vrijwilligerswerk een mooie stap zijn naar meer sociale activiteiten. Tijdens de SportFair kunnen bezoekers in gesprek met de sportverenigingen om te kijken of er passende activiteiten zijn.

Vraag en aanbod in de Sport-MEE tent
In de speciale Sport-MEE tent staat het thema ontmoeten centraal. Het is dan ook mogelijk om als vereniging een aanbod te doen aan mensen met een beperking om als vrijwilliger actief te zijn. MEE spant zich in om mensen met een beperking naar de SportFair te laten komen. In de tent staat een wand waarop u uw vraag kunt plaatsen: structureel of eenmalig . Bijvoorbeeld voor een kantinedienst, onderhoudsklussen, administratieve taken, het bijwerken van een website, etc. De aanwezigen kunnen daarop reageren. Graag vragen wij u als vereniging een aantal uren beschikbaar te stellen om iemand met een beperking kennis te laten maken met vrijwilligerswerk binnen uw vereniging. Een kans voor u en een kans voor uw medemensen!

Mocht u als vereniging willen meewerken en bereid zijn om op deze dag hiertoe ook de intentieverklaring te willen tekenen, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit door te geven aan Connie van der Lee of Peter Starreveld, beiden betrokken bij Sport-MEE en als consulent werkzaam bij MEE. U kunt hen bereiken via telefoonnummer 088-6522522 of via de mail; cvdlee@meenwh.nl of pstarreveld@meenwh.nl