Uitreiking oorkondes jeugdsporters

29-8-2014

HOORN - Op vrijdag 29 augustus reikt wethouder Ben Tap oorkondes uit aan twaalf Hoornse jeugdsporters die Nederlands Kampioen zijn geworden. De uitreiking vindt plaats op het stadhuis.

De oorkonde is een beloning voor jonge sporters die een belangrijke sportprestatie hebben geleverd, zoals het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld of Olympisch Kampioenschap. De oorkonde is bedoeld om deze jonge sporters in het zonnetje te zetten. Wethouder Ben Tap: ‘Ze hebben allen een fantastische prestatie geleverd. We zijn trots op deze jonge kampioenen die Hoorn als sportstad op de kaart zetten.’
Nederlands Kampioenen
De oorkondes worden uitgereikt aan twaalf jeugdsporters die in 2014 Nederlands Kampioen zijn geworden in hun tak van sport:
• Chimène Loesberg (13 jaar), Nederlands Kampioen tafeltennis
Lid van tafeltennisvereniging Disnierats
• Bas Roozekrans (14 jaar), Nederlands Kampioen waterpolo
Lid van zwemvereniging Hoorn
• De tien spelers van team C1 (15, 16 jaar), Nederlands Kampioen zaalvoetbal
Lid van zaalvoetbalvereniging HV/Veerhuys

Hoe kom je in aanmerking voor een oorkonde?
De oorkonde wordt uitgereikt aan jeugdsporters bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld of Olympisch Kampioenschap. De sporter moet lid zijn van een Hoornse sportvereniging of wonen in Hoorn. Daarnaast moet de sporter deel uitmaken van de jeugdcategorie van een sportbond die aangesloten is bij het NOC*NSF. Iedereen kan een aanvraag voor een oorkonde indienen via het aanvraagformulier op de gemeentelijke webpagina www.hoorn.nl/sportonderscheidingen.