Van iconen tot (nieuwe) talenten uit binnen en buitenland in het nieuwe seizoen bij PeTiCantus

31-8-2014

HOORN - In mei 2015 is het 10 jaar geleden dat PeTiCantus werd opgericht door Peter Schaper en Tim Knol. Een reden voor de stichting om het komende seizoen op een speciale manier toe werken naar dit jubileum.
Er wordt uitgepakt met fantastische namen en een zeer gevarieerd programma, waarbij singer-songwriters en bands uit binnen en buitenland richting Het Huis verLoren in Hoorn komen.


Er wordt op zondagmiddag 14 september gestart met de uit Texas afkomstige Matt the Elektricien. De voormalige elektricien Matt Sever ( echte naam) maakt aanstekelijke, grappige en soms venijnige liedjes die hij ondersteund met fantastische verhalen. Hierbij speelt hij op gitaar, piano, xylafoon en soms ook nog trompet. Hij wordt begeleid door de Deense Ida Wenoee.

Voor de maand oktober staan maar liefst 3 concerten op het programma. Op donderdag 9 oktober komt de fantastische, uit Minneapolis afkomstige zangeres Chastity Brown, lekkere lome blues, soulvolle nummers, aangrijpende ballads en swingende gospelsongs laten horen. Denk aan Nina Simone, Bonny Raitt en Roberta Flack! Zij wordt begeleid door DeVon Gray
Op zondagmiddag 12 oktober presenteren de mannen van Skotwal( Theo Dronkert, Wigert Dronkert en Theo de Jong) hun tweede album. Ook dit album staat weer vol met Amerikaanse Countrysongs vertaald in de West Friese streektaal. De entree is gratis maar reserveren is verplicht.

Vrijdag 24 oktober ontvangen we Gregory Page, voor velen inmiddels een bekende. Gregory Page is het product van zijn eigen fantasie en is geïnspireerd door de oude grammofoonplaten van zijn grootvader. Naast een zeer verdienstelijk muzikant kun je Page ook als een poëet beschouwen met teksten van literair niveau. Ouderwets, timide, muziek die weemoed uitademt maar ook kalmerend is.

In november is het tijd voor “Songhunters”! Op vrijdag 21 november komen niemand minder dan Ad Visser, JP den Tex en Jim de Groot langs in Hoorn om de liefhebbers te onthalen op spannende songs en sappige verhalen. Vierentwintig uur per dag zijn ze alert op gebeurtenissen die kunnen leiden tot de ultieme song. Ze dagen elkaar uit en inspireren elkaar met de allerbeste liedjes en persoonlijke verhalen.

Alvast een beetje Kerst vieren met Dayna Kurtz, wie wil dit niet? Op vrijdag 12 december komt zij voor de allereerste keer naar Hoorn en hier zijn we best wel trots op. Deze muzikale vrije geest weigert zich te laten vangen in één stijl of genre. Haar rijke discografie is dan ook opgebouwd uit muziek die put uit de krachtige bronnen van Amerikaanse jazz, pop, blues, folk en country.

Het jaar 2015 zal op zondagmiddag 4 januari worden ingeluid met een ode aan een grootheid die helaas op veel te jonge leeftijd is overleden. Doug Sahm zal door The Special Twenties ( o.a Tim Knol, Kees Schaper, Melle Boersma, Jeroen Overman, Jan The Lazyman) en Friends worden geëerd. De oprichter van Sir Douglas Quintet ( She’s About a Mover - Mendocino) en The Texas Tornados blijft voor de echte liefhebbers een held om nooit te vergeten. Na het concert van The Special Twenties op 4 januari zal voor een ieder duidelijk zijn waarom!

Het festival “A Small Town Music Walk” gaat op zondagmiddag 12 april voor de vijfde maal plaatsvinden ( de 4 eerdere edities waren vrij snel uitverkocht) Inmiddels zijn al wat mooie namen vastgelegd waarvan Anneke van Giersbergen er één is.

Het feestje voor het 10 jarig jubileum zal in mei worden gevierd, hiervoor zijn de onderhandelingen met een aantal mooie/speciale singer-songwriters in volle gang, hou onze website www.peticantus.nl in de gaten!

Voor meer informatie over het programma en voor het reserveren van plaatsen voor de concerten kan je ook terecht op www.peticantus.nl