Concert en bespeling carillon Grote Kerk Hoorn

3-9-2014

HOORN - Op zaterdag 13 september - Open Monumentendag - verzorgt Stadsbeiaardier Frits Reynaert samen met de Hoornse Brassband de traditionele afsluiting van het concertseizoen op het carillon van de Grote Kerk te Hoorn.
Aansluitend aan dit concert houdt hij tevens ’Open Toren’ tot 14.00 uur.


Allereerst zal er om 13.00 uur op het Hoornse Kerkplein een concert voor beiaard en brassband te beluisteren zijn.
Ditmaal zal Huub Robeerts weer even dirigent zijn van de Hoornse Brassband. Samen met Frits Reynaert op de beiaard worden een viertal muziekwerken uitgevoerd.

Ter afwisseling van dit samenspel brengt de Hoornse Brassband nog twee solowerken ten gehore.
Op het programma staan o.a. werken van Andrew Lloyd Webber, George Gershwin en Peter Graham.

Via een geluidsinstallatie heeft de stadsbeiaardier direct contact met het geluid van de brassband, die onder de aan de toren staat opgesteld.

Om de combinatie beiaard en brassband tegelijkertijd te horen is het raadzaam om niet vlakbij de brassband te luisteren, maar op enkele meters afstand, op een plaats waar de afstand van de luisteraar tot het carillon in de toren ongeveer even groot is als die tot de brassband.

Na afloop van dit concert zal de Vereniging “Het Carillon te Hoorn” de Open Toren Bespeling begeleiden van 13.30 tot 14.00 uur. Tijdens deze Open Toren bespeling kunnen belangstellenden de toren beklimmen en zal de stadsbeiaardier demonstreren hoe het carillon wordt bespeeld.
Het carillon van de Grote Kerk wordt wekelijks door stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeeld
op de donderdag van 17.00 tot 18.00 uur en maandelijks op zaterdag van 14.00 tot 14.45 uur. (in principe de 3e zaterdag)