Roze lint wappert voor Westfriesgasthuis

10-9-2014

HOORN - De borstkankerzorg van het Westfriesgasthuis heeft het roze lintje van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) ontvangen. Om dit te vieren wapperde dinsdag 9 september een groot roze lint van 10 meter vanaf de bouwkraan bij het Westfriesgasthuis. Onder het toeziend oog van de kraammachinist mochten mammacareverpleegkundige Marlène Kok en oncologisch chirurg Marc Govaert het lint de lucht in sturen.

Arno Timmermans, voorzitter van de raad van bestuur, greep de gelegenheid aan medewerkers die betrokken zijn bij de behandeling van borstkanker in het zonnetje te zetten. “Jaarlijks worden zo’n 200 patiënten met borstkanker behandeld in het Westfriesgasthuis. We stellen als ziekenhuis hoge eisen aan de kwaliteit van onze zorg. De strenge criteria van BVN helpen ons de lat hoog te houden. Maar uiteindelijk is de toewijding en expertise van mammacare team allesbepalend voor patienten in een moeilijke en intensieve periode van hun leven. Dit team bestaat uit verpleegkundigen, chirurgen, radiologen, internisten en radiotherapeuten die nauw met elkaar samenwerken.”
Het behalen van het roze lintje werd ook gevierd met de patiënten van de afdeling Oncologie. Zij kregen een taartje aangeboden.

Over het roze lintje
Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. De monitor en de criteria voor het roze lintje zijn in te zien via www.borstkanker.nl/monitor_borstkankerzorg
Dit jaar weegt de stem van de patiënt zwaarder dan voorheen in de criteria voor het roze lintje. Deze stem wordt gehoord via een online vragenlijst. Patiënten delen aan de hand van de vragen hun ervaringen met de zorg in het ziekenhuis.

Borstkankermaand
Het lint wappert ook om aandacht te vragen voor borstkanker. In oktober zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor borstkankerpatiënten en hun naasten. Er is een make-up workshop, een modeshow voor prothesedraagsters en er worden verschillende lezingen gehouden. Kijk op wfg.nl/voorlichtingsbijeenkomsten voor meer informatie.