Wijkbijeenkomst Risdam-Zuid/Nieuwe Steen

15-9-2014

HOORN - Op donderdag 25 september ontvangt het wijkoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen wethouder Samir Bashara. Wat zijn de ambities van de nieuwe wethouder als het gaat om de leefomgeving in onze wijk.

‘Klimaat neutraal in 2040’ is het doel van de gemeente. Wat kunnen de bewoners daar aan bijdragen? De Vreedzame school is een succesvol programma in het basisonderwijs om kinderen te leren meer verantwoordelijkheid te dragen voor elkaar, voor de gemeenschap en voor de verschillen die er zijn tussen mensen. Hoe gaan we er voor zorgen dat dit programma doorgaat? Op welke wijze wil het nieuwe college de communicatie met de wijk aangaan.

Allemaal vragen, waar we met de nieuwe wethouder over gaan hebben. We beginnen de bijeenkomst met een presentatie van het nieuwe kunstwerk in de vijver van de Risdammerhout. Daarnaast zijn er een aantal onderwerpen zoals De Risdammerhout, de revitalisering van het winkelcentrum en de sociale wijkaanpak, die het wijkoverleg met de bewoners wil bespreken. Natuurlijk is er voldoende tijd om klachten en suggesties van uw kant te bespreken. De bijeenkomst begint om 20 uur en vindt plaats in wijkcentrum de Huesmolen. Koffie en thee zijn gratis.