Eerste wedstrijden op nieuw hockeycomplex

16-9-2014

HOORN - Op zaterdag 4 oktober speelt hockeyclub WFHC de eerste wedstrijden op het nieuwe hockeycomplex. De vier moderne water- en zandvelden zijn dan klaar voor gebruik. Wethouder Ben Tap verricht die dag de eerste officiële afslag op de nieuwe velden. In januari 2015 is het gehele complex gereed, inclusief het clubgebouw en het parkeerterrein.

Er wordt hard gewerkt om het nieuwe hockeycomplex aan de Roskam in de wijk Risdam speelklaar te maken. In opdracht van de gemeente Hoorn bouwt BAM (combinatie van Nootenboom Sport bv en BAM Utiliteitsbouw bv) dit sportcomplex. De hockeyvelden zijn begin oktober speelklaar. Totdat het hele complex klaar is, is de toegang voor de sporters en toeschouwers naar de velden via de Zomervaart. Auto’s kunnen worden geparkeerd bij de nabijgelegen kunstijsbaan. In januari 2015 is het gehele complex gereed. De vereniging start daarna met de inrichting van de kantine. In het eerste kwartaal van 2015 is de feestelijke opening.

Nieuw hockeycomplex
Het nieuwe hockeycomplex aan de Roskam vervangt de huidige hockeyvoorziening op de Nieuwe Steen. Het nieuwe hockeycomplex heeft in totaal vier moderne water- en zandvelden, voldoende parkeergelegenheid en een clubaccommodatie. Hierdoor verdubbelt de hockeyclub in capaciteit. WFHC investeert in duurzaamheidsvoorzieningen, zoals een lichtmanagementsysteem en een waterreservoir voor de beregening van de twee watervelden. Dit komt het milieu en de exploitatie ten goede.