Intermaris bouwt derde gebouw Keren

17-9-2014

HOORN - Op dinsdag 16 september startte aannemingsbedrijf Wit Wognum BV met de werkzaamheden voor het derde appartementengebouw aan het Keern/C.J.K. Van Aalstweg. De elf appartementen worden naar verwachting in de tweede helft van 2015 opgeleverd.

Inspraak
Voordat Intermaris opdracht gaf voor het derde gebouw, betrok de corporatie de omwonenden bij de plannen. Tijdens twee bijeenkomsten met omwonenden presenteerde Intermaris de schetsontwerpen. Daarop mochten bewoners laten weten wat zij van de plannen vonden. Intermaris nam een aantal voorstellen van de bewoners over. Zo is het gebouw wat meer van de weg af geplaatst. Hierdoor ontstaat meer afstand tussen de woningen aan het Keern en het nieuwe appartementengebouw.

Omgevingsvergunning
De bewoners reageerden positief op de aangepaste schetsen. Daarom besloot Intermaris de aanvraag voor wijziging bestemmingsplan bij de gemeente in te dienen. Dit was nodig omdat het vorige bestemmingsplan twee losse gebouwen bevatte. Intermaris wil hier één gebouw bouwen, gelijk aan bouwblok B (het appartementengebouw dat nu naast Keern 62 wordt gebouwd). Het college van Burgemeester en Wethouders verleende op 3 augustus de omgevingsvergunning. Tot maandag 15 september 17.00 uur kon hierop een beroepschrift worden ingediend. Dat is niet gebeurd. Bob Wijnberg, vastgoedontwikkelaar bij Intermaris: ‘We zijn blij dat de bewoners positief reageerden op het derde appartementengebouw. Hierdoor verliep de procedure om de omgevingsvergunning aan te vragen snel en konden we de bouw van het eerste en tweede gebouw naadloos aansluiten op de bouw van het derde gebouw. Dit scheelt ons tijd, maar vooral veel kosten.’

11 appartementen
Het derde appartementengebouw bestaat uit elf appartementen, verdeeld over drie woonlagen. Er is veel vraag naar de woningen. De 21 appartementen die nu worden gebouwd, zijn inmiddels allemaal verhuurd. Deze worden naar verwachting begin 2015 opgeleverd.

Het Keren
De 21 appartementen hebben de projectnaam ‘Het Keren’ gekregen. Deze naam is een verwijzing naar de oorsprong van de straatnaam Keern, waaraan de woningen worden gebouwd. In 1426 bouwde Hoorn als eerste een aarden omwalling. De vijanden, waaronder de Kennemers, kwamen hier niet voorbij. Het ‘keren’ van de Kennemers leidt tot de straatnaam het Keern

Reacties
Reactie: (Juliette)
25-9-2014, 10:26
Somber aangezicht de donkere bakstenen, zien we steeds vaker, jammer.

Reactie: (gerard)
18-9-2014, 00:32
Keern betekent gewoon waterkering of dijkje. De naam komt ook in Medemblik en Kolhorn voor. Hoop overigens dat het nieuwe gebouw nog andere bakstenen kan krijgen. De andere twee gebouwen zijn op zich qua vorm wel mooi ontworpen, maar de bruine bakstenen vind ik foeilelijk. Echt zo'n kleurtje uit tijd van recessie. Misschien kunnen ze nog mooi gekleurd pleisterwerk krijgen, dat scheelde aan de Westfriese Hof ook aanzienlijk.