Speeldag NL: Speel je gek in centrum van Hoorn

17-9-2014 Kinderfeest SPEELDAG NL voor de 6e maal

HOORN – Op zondag 21 september 2014 kunnen kinderen in het centrum van Hoorn helemaal uit hun dak gaan. Ze kunnen tussen 12 en 17 uur met heel veel spellen en speelgoed spelen tijdens het gratis evenement SPEELDAG NL.

Spelen is een recht. Elk kind heeft het recht om te kunnen spelen. Bovendien is spelen niet alleen leuk maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom organiseert de Stichting Speeldag NL nu voor de zesde maal SPEELDAG NL in Hoorn. Op zo’n 60 locaties kunnen kinderen van alle leeftijden spelletjes doen, knutselen, sporten, bouwen… spelen dus. En alle activiteiten worden gratis aangeboden met de hulp van alle deelnemers, de vrijwilligers, de sponsors en de gemeente Hoorn.

Groot succes
In navolging van de Belgische stad Mechelen en de Duitse stad Ravensburg wordt in Hoorn nu voor de zesde keer een SPEELDAG NL gehouden. Vele activiteiten en attracties zorgen voor een gratis dag spelen, leren, genieten en lachen. Voorgaande jaren trok het evenement tussen de 30.000 en 35.000 bezoekers naar de Hoornse binnenstad.

Badeendjesrace
De badeendjesrace vindt plaats vanaf 15:00 uur op het parcours Nieuwland-Munnickenveld. 5000 eendjes zullen hier de strijd aangaan voor mooie prijzen. Loten zijn te koop bij o.a. Hema en het Toeristisch Informatie Punt Oostereiland.

Bouwen, gamen en meer
Tijdens SPEELDAG NL kun je veel doen en zelf de nieuwste spellen, games of programma’s komen testen. Nintendo, de Chuggington Zomertoer, Studio 100 maar ook Cartoon Network zijn een greep uit de grote namen die naar Hoorn komen tijdens Speeldag NL.

Podium met demonstraties
Kom lekker spelen op Speeldag NL op 21 september 2014 van 12 tot 17 uur in Hoorn!

Op de site www.speeldag.nl vind je alle informatie en het hele programma.