Taalmaatjes: Stichting Netwerk zoekt Hoornse vrouwen en mannen

24-9-2014

HOORN - Stichting Netwerk zoekt voor het project Taalvriendinnen en Taalkameraden in de wijken Kersenboogerd en Grote Waal Nederlandse vrouwen en mannen om vrijwilligerswerk te doen. Dit werk houdt in dat u een anderstalige vrouw/man helpt met onder andere de Nederlandse taal, op een tijdstip dat het u schikt en een manier die bij u past.

Herkent u dit:
- U wilt graag mensen ontmoeten die opgegroeid zijn in een andere cultuur.
- U vindt het leuk om op een bepaalde wijze iemand iets te leren op een manier wat ook goed bij de ander past.
- U beschikt over ondersteunende vaardigheden die u graag op een praktische manier wilt inzetten.
- U wilt niet alleen praten over inburgeren maar ook dingen ondernemen.

De deelnemende Nederlandse vrouwen en mannen krijgen een training van twee avonden om de anderstaligen zo goed mogelijk te ondersteunen. De volgende training staat gepland voor eind oktober. Verder zijn er regelmatig bijeenkomsten waarbij de maatjes hun ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Om de anderstalige zo goed mogelijk te helpen zijn er lesmethodes aangeschaft, die u in de wijkcentra kunt lenen.

Spreekt het u aan om taalmaatje te worden en wilt u meer weten over het project? Neem dan contact op met Stefanie Strijker, wijkcentrum Grote Waal, tel. 0229-280940, s.strijker@netwerkhoorn.nl of met Jeanette Fuchs, wijkcentrum Kersenboogerd, tel. 0229-219966, j.fuchs@netwerkhoorn.nl.

Reacties
Reactie: (emi)
7-10-2014, 10:56
helloo ik zoek taalmaatjes in zwaag , aub en alvast bedankt, Gr Emi