Voorlichtingsavond over MS

26-9-2014

HOORN - Op dinsdag 7 oktober verzorgt het MS Centrum van het Westfriesgasthuis een voorlichtingsavond over Multiple sclerose (MS). De avond is bedoeld voor MS-patiënten, hun naasten en geïnteresseerden.

Neurologen dr. Eikelenboom en dr. Schrijver bespreken tjjdens deze avond het laatste nieuws omtrent MS. Daarnaast is GZ psycholoog dr. Kamminga van het Leids Universitair Medisch Centrum aanwezig om een presentatie te geven over de PPEP cursus, het Patiënt en Partner Educatie Programma.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel dat bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. Hierbij ontstaan er op diverse plaatsen in het centrale zenuwstelsel ontstekingshaarden en later littekenweefsel. Doordat het omhulsel van zenuwvezels bij het ontstekingsproces wordt aangetast gaan deze zenuwvezels minder goed functioneren en kunnen ze zelfs onherstelbaar beschadigd raken. Afhankelijk van de plaats in het zenuwstelsel waar dat gebeurt, kunnen dan ook heel verschillende klachten ontstaan.

In Nederland zijn er ongeveer 16.000 patiënten met MS - veel meer vrouwen dan mannen.
Wilt u er bij zijn op 7 oktober? Stuur dan uiterlijk voor 1 oktober een e-mail naar: noordhollandnoord@msvereniging.nl of bel naar 06 - 22339987 en laat weten met hoeveel personen u komt.