Inspiratie en informatie 400 jaar Kaap Hoorn

2-10-2014

HOORN - Het nieuws van de viering 400 jaar Kaap Hoorn is in de stad neergedaald. Van alle kanten komen initiatieven en ideeën om van de viering een unieke gebeurtenis te maken. Vanuit het verenigingsleven en evenementenorganisaties tot restauranthouders en artiesten. Om al deze energie vorm te geven komen er twee inspiratieavonden.

Het eerste deel van de avonden zal bestaan uit informatieverstrekking over de werkwijze in het themajaar: hoe kun je aanhaken? Waar liggen kansen? Hoe gaat er gecommuniceerd en georganiseerd worden? In het tweede deel van de avond kunnen de bezoekers zelf mee-creëren, hier wordt gebrainstormd over activiteiten in het themajaar, communicatie, het programma van het evenement NachtKapers, en ideeën voor horeca en ondernemers.

Kaapt u mee?
U kunt zich nog opgeven voor één van de inspiratie -en informatieavonden via gerben@productieburo-zorro.nl. Het programma zal worden geopend worden door wethouder Ben Tap, waarna een presentatie over de viering wordt gegeven door Jeanneke Scholtens van Zorro, met vervolgens ruimte voor uw ideeën aan inspiratietafels voor de invulling van de feestelijkheden. Als u geen uitnodiging heeft ontvangen maar wel bruist van de ideeën bent u natuurlijk ook van harte uitgenodigd.

8 oktober 19.30 inloop, einde 22.00 locatie Cinema Oostereiland
of
23 oktober 19.30 inloop, einde 22.00 locatie Westfries Museum

Reacties
Reactie: (Jeroen Vogel)
3-10-2014, 11:06
Fantastisch om te zien hoe iedereen hierbij betrokken wordt. Er komt ook een race met schoeners en tall ships die in januari 2016 rond de Kaap willen varen. Helaas vertrekken ze niet vanuit Hoorn, maar vanuit Saint-Tropez. Het is een groots evenement, dat laat zien dat er ook internationaal aandacht is voor de viering van 400 jaar Kaap Hoorn. Hier is een link naar de aankondiging van deze race: http://www.asia-pacificboating.com/news/2014/07/drake-horn-a-race-to-celebrate-the-discovery-of-cape-horn Daarnaast wil ik persoonlijk mijn Expedition America omlijsten met 400 jaar Kaap Hoorn, door op 14 juni 2015 te vertrekken en op 29 januari 2016 te arriveren bij het monument op de Kaap. Een link naar de aankondiging hiervan: http://jeroenvogel.com/2014/10/01/announcing-expedition-america/