Sportieve topprestaties leveren in één seconde

Voor het goede doel Spieren voor Spieren tijdens de Wintertijd-Droom- Challenge

HOORN - In de nacht van 25 op 26 oktober wordt er bij IJsbaan de Westfries voor de 2e keer de Wintertijd –Droom-Challenge voor Spieren voor Spieren georganiseerd. Doel van deze activiteit is om ’s nachts, tijdens het ingaan van de wintertijd, met zoveel mogelijk deelnemers te sporten en zo geld op te halen voor Spieren voor Spieren.

De Wintertijd –Droom-Challenge is een van de grootste sportieve goede doelen actie in Nederland. Nergens anders wordt er in 1 seconde, plus het uur winst door het verzetten van de klok, zo’n grote sportieve prestatie neergezet. Dit is het enige moment in het jaar dat er tijd gewonnen kan worden voor kinderen met een spierziekte.

Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Dit is hard nodig, want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht zal worden ingezet om begin 2015 een nieuw expertisecentrum te openen. Hier krijgen kinderen de beste zorg die er op dat moment voorhanden is.

Programma en inschrijven
01.00 uur Ontvangst
01.30 uur Welkomstwoordje en fotomoment met alle deelnemers en Barbara de Loor en Mike
02.00 uur Start Challenge samen met Barbara de Loor en onze eigen ambassadeur Mike
02.00.01 uur (nieuwe tijd) Einde Challenge en moment om te proosten op onze prestatie
Na de Challenge is er nog tijd om onder het genot van een drankje nog even na te praten.
(Het programma is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden, hou de site in de gaten)

Onder de deelnemers zullen ook enkele leuke prijzen worden verloot, waaronder een prijs voor diegene die het meeste geld ophaalt.
De prijzen zullen na de challenge worden uitgereikt in het Kluun café

Barbara de Loor
Extra leuk is dat dit jaar oud schaatskampioene Barbara de Loor bij ons aanwezig zal zijn om de challenge te ondersteunen. Uiteraard gaat zij ook mee het ijs op!

Onze ambassadeur Mike Böke
Sinds vorig jaar is Mike onze ambassadeur voor de wintertijd-Droom- Challenge. Mike is een jongetje van 10 jaar met de ziekte van Pompe, de infantiele vorm ervan waardoor zijn spierkracht steeds verder achteruit gaat. Mike weet als geen ander wat Spieren voor Spieren voor kinderen met een spierziekte kan doen.

Dit jaar is Mike ook zelf samen met zijn ouders aanwezig om het startsein van de Challenge te geven en samen met zijn moeder gaan ze proberen zoveel mogelijk rondjes te wandelen! Wij zijn erg blij en trots dat ze er bij zullen zijn!

Inschrijven kan via www.optisport.wintertijdchallenge.nl/challenge/ijsbaan-droom-challenge Deelname kost € 15,- en via een persoonlijke sponsorpagina halen deelnemers sponsorgeld op bij familie, vrienden en kennissen. Zet ook jouw gezonde spieren in voor zieke spieren.