Sluitingstijd horeca 03.00 uur met vertrek tot 03.30 uur

10-10-2014

HOORN - Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft een besluit genomen over de toegangs- en sluitingstijden voor de horeca. Bezoekers moeten op vrijdag- en zaterdagavond straks uiterlijk om 02.00 uur binnen zijn. Om 03.00 uur gaat de tap dicht, de muziek zacht en het licht aan. Tot 03.30 uur hebben de bezoekers de gelegenheid om te vertrekken. De nieuwe tijden gaan op 1 december in.

De afgelopen maanden is er in de gemeenteraad meerdere keren gesproken over de toegangs- en sluitingstijden. Op 23 september in de algemene raadscommissie voor het laatst. Daar zijn drie mogelijkheden besproken. Eén daarvan had de voorkeur van het college. Dat was het voorstel voor een toegangstijd van 02.00 uur en een sluitingstijd van 03.00 uur met een cooling down tot 03.30 uur.

In de commissie van 23 september kon de raad niet tot een eensluidend advies komen. Voor geen enkele optie was een meerderheid.

Het voorstel voor een sluitingstijd van 03.00 uur met cooling down was tot stand gekomen na een lange periode van overleg met alle betrokkenen, waarbij bewoners, horeca en politie tot een gezamenlijk standpunt waren gekomen. Daarbij was rekening gehouden met gastvrijheid, leefbaarheid en veiligheid, zoals de gemeenteraad in een motie had gevraagd.

Een sluitingstijd van 03.00 uur met een cooling down doet daarom volgens burgemeester Onno van Veldhuizen het meeste recht aan de belangen van bewoners, horeca en politie.

Burgemeester Onno van Veldhuizen: ‘Mijn besluit is duidelijk en kan ook niet anders zijn. Er zijn echter politieke signalen dat dit besluit mogelijk opnieuw en voor een laatste maal door de gemeenteraad op 21 oktober op de agenda zou kunnen worden gezet. Mocht dat het geval zijn dan staat dit besluit ter discussie. Daar moet ik wel op wijzen en dat weet iedereen dan ook bij deze.’



Reacties
Reactie: (Wim Mol)
16-10-2014, 13:31
Beste Robert, Er kunnen volop redenen zijn dat niet iedereen met volledige voor- en achternaam reageert. Zo zou Jan bijvoorbeeld ambtenaar ten stadhuize kunnen zijn die zijn baan daarmee op het spel zou zetten. Om maar een voorbeeld te noemen. En wat het "ondemocratisch benomen" betreft, dat is toch een algemene opvatting in bepaalde politieke kringen? Burgemeesters worden vaak door vriendjes benoemd, dat is toch algemeen bekend? En mocht hij over de juridische schreef gaan, dan kan het ip-adres worden opgevraagd. Dus echt anoniem is het niet.

Reactie: (Robert Vinkenborg)
16-10-2014, 12:43
Zeg ‘Jan’, wat een stevige stoere mening over onze burgemeester. U weet wie hij is want u noemt hem zelfs bij zijn voornaam Onno. Het lijkt me niet meer dan fair dat de burgemeester ook kan weten wie u bent. Zou u zich even met uw volledige voor- en achternaam hier bekend willen maken; dan spreken wij – conform de huisregels van dit platform – op een gelijk speelveld met open vizier met elkaar. Alvast hartelijke dank. Met vriendelijke groet, Robert Vinkenborg PS: het zou ook fijn als "Risdam" dit doet.

Reactie: (F.Franssen)
11-10-2014, 15:51
Deze burgemeester heeft meer voor elkaar gekregen dan allen voor die die tijd. Ook heeft hij veel persoonlijke aandacht voor individuelen. En niemand is perfect toch? Wat doe jij Jan om de wereld te verbeteren?