Banketstaven voor Aardappels

12-10-2014

HOORN - Ook dit jaar organiseert de Lionsclub Hoorn-Velius de sinterklaasactie “Banketstaven voor Aardappels”. Voor € 4,40 per stuk worden eerste kwaliteit roomboterbanketstaven verkocht en van de winst worden er aardappels voor de Westfriese voedselbank gekocht. Doordat er niets “aan de strijkstok blijft hangen” kan de club voor elke vier verkochte banketstaven een kist met 32 kilo aardappels aanschaffen!

De Lionsclub hoopt dit jaar 10.000 kilo aardappels te kunnen aanschaffen om de voedselbank door de winter heen te helpen.

Veel bedrijven en vrijwilligersorganisaties benutten deze actie om hun medewerkers met Sinterklaas te verrassen met deze traktatie. Maar ook particulieren kunnen meedoen. Als u tenminste drie staven bestelt, worden ze in de week voor Sinterklaas bij u aan huis bezorgd (postcodes 1600-1699), kleinere hoeveelheden kunnen worden afgehaald. U kunt tot 15 november uw bestelling doorgeven via de website: www.banketstavenactie.nl

Nederland kent nu 154 voedselbanken. Zij ondersteunen huishoudens die in zó ernstige financiële problemen raken, dat ze de basiskosten van levensonderhoud niet meer kunnen opbrengen. Voedselbank West-Friesland biedt elke week een voedselpakket aan ruim 210 Westfriese huishoudens, waar het water tot de lippen gestegen is.