Kleindierententoonstelling bij Tuincentrum Overvecht te Hoorn

13-10-2014

HOORN - Van donderdag 16 t/m zaterdag 18 oktober organiseert EWKC&PV (Eerste West-friese Konijnenfokkers Club en Pluimvee Vereniging) weer haar jaarlijkse kleindierententoonstelling.

Wel 200 konijnen, (dwerg)hoenders en sierduiven, ingezonden door 30 fokkers uit de regio, worden met trots aan het publiek getoond. De prachtige dieren zijn het resultaat van zorgvuldig samenstellen van fokparen, gerichte selectie en de toewijding waarmee de fokkers hun dieren verzorgen.

Op donderdag worden de dieren door ervaren keurmeesters beoordeeld. De resultaten worden op beoordelings¬kaarten genoteerd, die tijdens de tentoonstelling boven de kooien hangen. Aan het eind van de dag zijn de kampioenen bekend. Op donderdagavond vindt de prijsuitreiking plaats en wordt de show formeel geopend.

Vrijdag en zaterdag is het showtime, zeker dan bent u van harte welkom bij Tuincentrum Overvecht te Hoorn om de fraaie dieren te bewonderen. Vanwege de ideale lichtomstandigheden in de mooie accommodatie van Tuincentrum Overvecht komen de dieren prachtig tot hun recht. Er is volop parkeergelegenheid en de toegang is gratis.

Zeker ook voor kinderen is een bezoekje de moeite waard. Voor de kleinste dierenvrienden (t/m 12 jaar) wordt ook dit jaar weer een kleurwedstrijd georganiseerd. Kleurplaten zijn te verkrijgen bij Tuincentrum Overvecht of zijn te downloaden van onze website, www.ewkc-pv.nl.

Daarnaast wordt u op zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur de mogelijkheid geboden om uw eigen huisdier (konijn of cavia) te laten keuren. Iedereen die zijn of haar konijn of cavia laat keuren krijgt een beoordelingskaart/oorkonde met de resultaten van de keuring. Voor kinderen is er een kleine attentie.

Bent u van plan een dier aan te schaffen, dan is de tentoonstelling een prima mogelijkheid om u te oriënteren. Door de fokkers worden vaak ook dieren te koop aangeboden. Bent u reeds in het bezit van een dier en heeft u vragen, dan is een bezoekje aan de tentoonstelling zeker zinvol. Gedurende de tentoonstelling zijn er altijd fokkers aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden en u alles kunnen vertellen over het houden dan wel fokken van kleindieren. Zij kunnen u praktische tips geven over huisvesting, voeding, verzorging, e.d.

De tentoonstellinglocatie is Tuincentrum Overvecht, Berkhouterweg 26a, 1624NT Hoorn. Openingstijden: donderdag 09:00 tot 21:00 uur, vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.