Gemeenteraad vergadert 21 oktober

16-10-2014

HOORN - De gemeenteraad vergadert dinsdag 21 oktober. Op de agenda staan onder andere: het beschikbaar stellen van geld voor startersleningen, de Verordening Wmo gemeente Hoorn 2015, een besluit over de gemeenschappelijke regeling Werksaam Westfriesland, het verkeercirculatieplan Havenkwartier en het vaststellen van het bestemmingsplan Tweeboomlaan 89.

De raad wordt gevraagd om 800.000 euro beschikbaar te stellen voor startersleningen. Hiermee kunnen kopers van een eerste woning die de financiering op eigen kracht niet rondkrijgen in aanmerking komen voor een lening van 35.000 euro. Deze lening (voor een woning tot maximaal 200.000 euro) is de eerste drie jaar aflossings- en rentevrij. In 2013 zijn op die manier 59 inwoners van Hoorn aan hun eerste koopwoning geholpen. 2014 is waarschijnlijk het laatste jaar dat het Rijk het bedrag dat gemeenten beschikbaar stellen verdubbelt. Daarmee zou in Hoorn 1,6 miljoen euro beschikbaar zijn voor startersleningen.

Verkeerscirculatieplan Havenkwartier
Op verzoek van de raad hebben B en W onderzocht welke maatregelen mogelijk zijn om sluipverkeer in het havenkwartier te ontmoedigen of tegen te gaan. In het verkeerscirculatieplan Havenkwartier zijn acht varianten geïnventariseerd. Deze zijn met betrokken bewoners besproken. De conclusie is dat ingrepen in het Havenkwartier zelf niet wenselijk zijn. Een betere doorstroming van het verkeer op de Provincialeweg helpt wel om het sluipverkeer te verminderen.

Toegangs- en sluitingstijden
Hoewel het onderwerp toegangs- en sluitingstijden niet op de agenda staat, is de kans groot dat hierover moties worden ingediend.

De agenda en de stukken zijn terug te vinden via www.hoorn.nl/gemeenteraad.
De vergadering start om 20 uur en vindt plaats in de raadszaal van de gemeente Hoorn.
De vergadering van de raad is live te volgen via www.hoorn.nl/gemeenteraad, livestream.