Crowdfunding levert Westfries Museum al € 32.000 op

20-10-2014 Zelfs Scrooge helpt Westfries Museum

Het Westfries Museum heeft vanuit onverwachte hoek steun gekregen in de crowdfundingcampagne voor De Gouden Eeuw VR. Scrooge, die toch bekend staat als een vrek, kwam persoonlijk zijn bijdrage afgeven aan museumdirecteur Ad Geerdink. Met deze donatie kwam de teller op maandag 20 oktober op 70% van de benodigde €32.000 euro te staan. Nog tot 7 november kunnen mensen het Westfries Museum aan deze wereldprimeur helpen via www.voordekunst.nl/wfm.

Het Westfries Museum in Hoorn werkt aan een totaal nieuwe beleving van het verleden: De Gouden Eeuw VR. Een virtuele wandeling door de stad Hoorn in 1650, waarbij gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste techniek op dit gebied. Met de Oculus Rift, een virtual reality bril, waan je je echt in de gouden eeuw. Het is het eerste museum ter wereld dat geschiedenis op deze manier tot leven brengt. Om de benodigde brillen, computers, besturingsapparatuur en gamestoelen te kunnen bekostigen is het museum bezig met een crowdfundingcampagne.

Scrooge
Jaarlijks brengt Ebenezer Scrooge in de kerstperiode een bezoek aan het Westfries Museum. Frederik de Groot, acteur en regisseur, kruipt in de huid van de grootste vrek allertijden. In een voorstelling neemt hij de bezoekers mee in het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Ook dit jaar is Scrooge weer in het Westfries Museum te zien, tussen zondag 21 en zondag 28 december.

Meer informatie
Ga voor meer informatie of om mee te doen met de crowdfundingcampagne van het Westfries Museum naar www.voordekunst.nl/wfm. Kijk voor meer informatie over de voorstelling van Scrooge op www.wfm.nl.


Reacties
Reactie: (Marijke Zaadstra)
22-10-2014, 15:47
Ik wil wel meedoen met het crowdfunding project van het westfriesmuseum. Ben ook telefonisch te bereiken op 0229 263830 Groets Marijke