Hoornse Horeca voortaan om 4 uur dicht

21-10-2014 Na jaren einde aan Hoornse Avondklok

Aan een lange discussie over de openingstijden van de horeca lijkt eindelijk een einde gekomen. De gemeenteraad van Hoorn koos dinsdagavond voor een sluitingstijd van 4 uur. Een café binnenkomen kan dan nog tot 2 uur in de nacht. Vanaf december gaan de nieuwe tijden in.

Een motie werd ingediend door de Hoornse Onafhankelijke Partij, HOP, en deze kreeg steun van GroenLinks, PvdA, HSP, SP, Hoorns Belang en VOC Hoorn. Daarmee koos een ruime meerderheid voor toegang tot 2 en sluiting om 4 uur.

Burgemeester Onno van Veldhuizen had eerder voorgesteld de toegangstijd van 1 naar 2 uur te laten gaan en de horeca om 3 uur te laten sluiten. De burgemeester legt zich neer bij de motie van de acht fracties. ”Als dit het compromis is van het hoogste orgaan, dan zal ik daar naar moeten luisteren.”

Een motie van de VVD en Fractie Tonnaer haalde het dinsdagavond niet. Deze partijen zijn voor volledig vrije horecatijden.

Drankmisbruik door jeugd
Overigens werd er door de Hoornse politiek niet meer gesproken over de oorspronkelijke reden voor aangepaste toegangs- en sluitingstijden. Bestrijding van overmatig drankgebruik door jongeren was ooit de reden, maar dat kwam niet meer aan bod. Ondanks dat de burgemeester ooit een groot voorstander was van aangepaste tijden vanwege het drankmisbruik, werd de afgelopen jaren al duidelijk dat dit beleid hier geen invloed op had. Ooit moest de horecabezoeker in Hoorn al om middernacht binnen zijn, later werd dit verruimd tot 1 uur.

Zie ook onderstaande link naar berichtgeving over dit onderwerp:

Reacties
Reactie: (gerard)
22-10-2014, 18:36
@femke: bij sluiting om 3 uur had een grotere groep tegelijk de straat op gegaan dan om 4 uur. Dan is 4 uur toch beter? Vrije sluitingstijden na 4 uur was nog beter geweest.

Reactie: (Femke)
22-10-2014, 08:57
Ik vind het een goede keuze om (minimaal) twee uur tussen die tijden te hebben zitten alleen dan had ik liever de deuren zien sluiten om 12 uur en de sluitingstijd om 3 uur. Na enkele weken zal je zien dat men pas rond half 2 de stad in komt en om 4 uur een grote groep pas weer gaat, hierdoor verwacht ik een grote groep dronke lui op hetzelfde moment op straat en dit kan problemen veroorzaken.

Reactie: (Juliette Schouten)
21-10-2014, 23:24
heel fijn

Reactie: (s hofman )
21-10-2014, 23:07
Hop Hop naar de kroeg mooi resultaat voor de Hoornse Onafhanklijke partij