Jong team DSV Dance Impression meet zich met ‘s werelds besten bij het WK formatiedansen Duitsland

24-10-2014

HOORN - Op 1 november 2014 neemt DSV Dance Impression uit Hoorn deel aan het wereldkampioenschap formatiedansen standaard (ballroom) in het Duitse Braunschweig. DSV Dance Impression wordt als beste Nederlandse team namens Nederland afgevaardigd. Zij wonnen drie van de vijf wedstrijden in 2014; Step in Time uit Grootebroek wordt als tweede team namens Nederland uitgezonden. Het is bijzonder dat bij deze mondiale strijd twee teams uit dezelfde regio de top van het Nederlandse formatiedansen vormen. Daarmee zijn zij elkaars directe concurrenten bij het WK.

Ladies and Gentlemen, welcome to the Moulin Rouge!
Nog geen twee jaar danst DSV Dance Impression mee met formatiewedstrijden. Het jonge team deed in januari 2013 voor het eerst mee in de Nederlandse formatiedanscompetitie. Meteen pakte zij de tweede plaats. Deze stonden ze de rest van het jaar niet meer af. In januari 2014 pakte het team uit met een nieuwe, spectaculaire en creatieve kür, Moulin Rouge, met als resultaat de eerste plaats op de ranking. Het formatieteam uit Grootebroek, Step in Time, reist naar het WK in Duitsland af met de kür Final Countdown die zij begin 2014 heeft. Het team danst al langer op nationaal en internationaal niveau en werd vorig jaar vijfde tijdens het WK in Rusland.

De kracht van het team
Trainer Kurt Findhammer van DSV Dance Impression: “In korte tijd worden door het team geweldige prestaties neergezet, hier ben ik super trots op. Onze dansers komen uit heel Nederland en we trainen meerdere keren per week. De kracht van dit team zit hem in het feit dat alle dansers ook individueel op hoog niveau dansen. Door het hoge individuele niveau van de dansers gecombineerd met onze nieuwe muziek, de zelf uitgedachte choreografie en ontworpen jurken hopen we in Duitsland mee te kunnen strijden in de wereldtop.”

Over DSV Dance Impression
DSV Dance Impression is een jonge vereniging die bestaat uit dansers van verschillende dansscholen, die gezamenlijk de ballroom-, latin- en/of formatiedanssport beoefenen. Het formatieteam wordt getraind door Kurt Findhammer. Daarnaast wordt regelmatig gewerkt met gasttrainers zoals Piet en Gerrie Rullens en niemand minder dan de Rus Aleksey Litvinov, hoofdtrainer van wereldkampioen Vera Tyumen.
In augustus ontving DSV Dance Impression uit handen van wethouder Ben Tap van de gemeente Hoorn de oorkonde voor de leukste sportvereniging van Hoorn.