Opnieuw geld voor startersleningen in Hoorn

25-10-2014

HOORN - De gemeente Hoorn stelt opnieuw 800.000 euro beschikbaar voor startersleningen. De regeling is bedoeld om starters op de woningmarkt in Hoorn helpen. Vanaf maandag 3 november kunnen starters op de woningmarkt weer een aanvraag indienen.

De starterslening is in 2003 in het leven geroepen. Vorig jaar konden 57 starters een huis kopen dankzij de leningen die dat jaar beschikbaar werden gesteld. De starterslening dekt maximaal 20 procent van de kosten van de koopwoning (koopsom plus bijkomende kosten), met een maximum van 35.000 euro. De eerste 3 jaar betalen de starters geen rente of aflossing over de lening. Na 3 jaar volgt een toets of de starter de rente en aflossing over de lening kan betalen. Is dat niet zo, dan volgt na 3 jaar opnieuw een toetsmoment.

De Hoornse raad besloot op dinsdag 21 oktober opnieuw 800.000 euro beschikbaar te stellen voor de starterslening. Het Rijk verdubbelt dit jaar de bijdrage van de gemeente, waardoor er voor 2014 in totaal 1.600.000 euro beschikbaar is. Wethouder Michiel Pijl: ‘hiermee willen we de woningmarkt verder aanjagen en vooral starters een kans geven. We hopen dat zich voor het einde van het jaar veel geïnteresseerden melden.’

Aanvragen
Vanaf maandag 3 november kunnen starters een aanvraag indienen bij de gemeente Hoorn. Meer informatie vinden zij op www.hoorn.nl/starterslening waar ze nu al een afspraak kunnen maken voor de aanvraag. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Voor de starterslening geldt: op = op.