De KinderCoalitie officieel gestart

29-10-2014

HOORN - Afgelopen zaterdag 25 oktober heeft wethouder Bashara het programma ‘De KinderCoalitie’ officieel geopend. Dit programma richt zich op initiatieven die met sport een duurzame bijdrage leveren aan de sociale samenhang in de maatschappij. De KinderCoalitie gaat 1 jaar lang, 24 jonge kinderen en hun ouders uit de wijk Grote Waal volgen en daar waar nodig ’een steuntje in de rug geven’. De KinderCoalitie is een initiatief van Stichting Netwerk, het beweegmanagement van de gemeente Hoorn en enkele Hoornse sportverenigingen.

Elke KinderCoalitie wordt begeleid door een jonge vrijwillige mentor uit de wijk die aan het project verbonden is.

Om de drie weken gaan de kinderen voor hun ouders een sportles verzorgen. Naast het sporten wordt er bekeken hoe de verschillende kinderen en hun gezinnen ondersteund kunnen worden. Het wordt voor het eerst mogelijk om kinderen die het echt nodig hebben langdurig te volgen zodat bekeken kan worden of De KinderCoalitie het verschil kan maken.

Naast Netwerk en gemeente doen Tennisvereniging de Hulk, Kickboks vereniging Proximal Zone, Basketbalvereniging ’De Hoppers en Dansstudio Dazzling hieraan mee. De 24 kinderen gaan wekelijks in kleine groepjes de zogenaamde ‘KinderCoalities’ sporten bij een van de vier sportverenigingen.

De KinderCoalitie is afgelopen jaar geselecteerd voor het nieuwe tweejarige programma Kracht van Sport van het Oranje Fonds. Dit programma richt zich op initiatieven die met sport een duurzame bijdrage leveren aan de sociale samenhang in de maatschappij.