Informatieavond ‘Diagnose epilepsie. En dan?’

29-10-2014

HOORN - Op dinsdag 18 november a.s. houdt de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN), gewest Noordwest, in samenwerking met het Westfriesgasthuis een informatieavond met als onderwerp ‘Diagnose epilepsie. En dan?’.

Programma
Neuroloog Pieter Nederveen vertelt deze avond over epilepsie, de impact van de aandoening op het dagelijks leven en welke behandelingen er mogelijk zijn. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met epilepsie, partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie en vrienden, maar ook voor professionals en andere belangstellenden. Zowel leden van de EVN als niet-leden zijn welkom.
Het programma start om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. Vanaf 19.00 uur staan de koffie en thee klaar. De toegang is gratis.

Wat is epilepsie?
Epilepsie is een stoornis in de hersenen, waarbij zich tijdelijk, plotseling en ongecontroleerd grote groepen hersencellen ontladen. Er ontstaat als het ware ‘kortsluiting’ in de hersenen. Meestal is dit zichtbaar, doordat iemand een aanval krijgt. Pas als iemand bij herhaling dergelijke aanvallen heeft, die niet worden veroorzaakt door een acuut probleem, is er sprake van epilepsie. Naar schatting hebben ongeveer 120.000 mensen in ons land epilepsie. Ongeveer 70 % van deze mensen reageert goed op medicatie en heeft geen aanvallen meer.

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 14 november aanmelden, bij voorkeur per e-mail: noordwest@epilepsievereniging.nl. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en het aantal personen waarmee u komt. Voor telefonisch aanmelden of voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Chantal Lapré, tel. 06-1787 8577 of met mevrouw Annemarie Visser, tel. 06-5183 1497.