Bijeenkomsten over veranderingen in de zorg

30-10-2014

HOORN - De gemeente Hoorn organiseert begin november twee bijeenkomsten over de veranderingen in de zorg in 2015. De eerste bijeenkomst is op donderdagavond 6 november en gaat over de Jeugdwet, de tweede bijeenkomst is op maandagavond 10 november en gaat over de zorg en de Wmo. Deze bijeenkomsten vinden op twee verschillende locaties plaats.

Informatiebijeenkomst voor jongeren, ouders/verzorgers
Op donderdagavond 6 november organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de Jeugdwet. Deze is bedoeld voor alle jongeren en ouders/verzorgers die vragen hebben over de wet en wat dit voor hen betekent. De avond omvat een presentatie over de Jeugdwet, over hoe Hoorn volgend jaar de zorg voor de jeugd regelt en over hoe het werkt met het beheren van persoonsgebonden budgetten via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). PGB-houders kunnen ter plekke bij de SVB terecht met hun zorgovereenkomst om te bekijken of deze aan de gestelde voorwaarden voldoet. U bent van harte welkom van 19.15 (inloop 19.00) uur tot ongeveer 20.45uur in wijkcentrum De Huesmolen, De Huesmolen 60.

Informatiebijeenkomst over zorg en de nieuwe Wmo
Op maandagavond 10 november is er een informatiebijeenkomst voor inwoners over de nieuwe Wmo en alle (zorg)zaken eromheen. De avond zal bestaan uit een informatieve presentatie en een kleine ‘markt’ waar verschillende (zorg)partijen vertegenwoordigd zijn. Onderwerpen zijn 1.Hoorn, de veranderingen vanuit de AWBZ en Wmo, persoonsgebonden budget en trekkingsrecht. PGB-houders kunnen ter plekke bij de SVB terecht met hun zorgovereenkomst om te bekijken of deze aan de gestelde voorwaarden voldoet. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het stadhuis, Nieuwe Steen 1. De avond start om 19.15 uur en duurt tot 20.45 uur.

Meer informatie: www.hoorn.nl en www.1punthoorn.nl