Westfriese gemeenten sluiten contracten met zorgaanbieders

30-10-2014

HOORN - Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen die zelfstandig wonen en daarbij ondersteuning nodig hebben. De afgelopen maanden zijn de Westfriese gemeenten intensief bezig geweest met de inkoop van dagbesteding, begeleiding voor mensen die thuis wonen en kortdurend verblijf. Met 41 partijen zijn afspraken gemaakt voor 2015. Deze week zijn de contracten ondertekend.

Het tekenen van deze contracten betekent dat de zorg vanaf 1 januari 2015 in deze regio tijdig is geregeld. Inwoners die recht hebben op ondersteuning vanuit de gemeente kunnen een keuze maken uit de 41 gecontracteerde zorgaanbieders. De Westfriese gemeenten vinden continuïteit van zorg erg belangrijk. Daarom is ervoor gekozen dat bijna alle mensen hulp kunnen blijven ontvangen van hun huidige aanbieder. Dat kan in ieder geval voor het jaar 2015, tenzij de indicatie die zij hebben eerder afloopt. In dat geval gaat de gemeente met hen in gesprek over hoe de zorg moet worden voortgezet.

Inwoners van de Westfriese gemeenten die vragen hebben over dagbesteding, begeleiding van zelfstandig wonen, kortdurend verblijf of de indicatie die in 2015 afloopt, kunnen zich wenden tot hun eigen gemeente.