Nieuwe tentoonstelling in het Affichemuseum: KOMT DAT ZIEN!

30-10-2014

HOORN - Voordat het pand van het Affichemuseum geheel wordt gerenoveerd komt zij met een heel bijzonder onderwerp: Komt dat zien! Circusaffiches van 1825 tot 2014.

Op zondag twee november opent circusdirecteur Arlette Hanson van Wintercircus Martin Hanson deze tentoonstelling.Daarin wordt duidelijk dat Circus Cultuur is met een hoofdletter C. Al eeuwenlang gaan de harten van jong en oud sneller slaan als er affiches in de stad verschijnen die de komst van het circus aankondigen. Zo ook bij circusfotograaf Piet-Hein Out, het Affichemuseum in Hoorn presenteert haar bezoekers van 2 november 2014 tot begin januari 2015 een grote selectie circusposters uit zijn uitgebreide circuscollectie.

Ruim 150 circusposters en originele posterontwerpen die het hooggeëerd publiek moesten lokken in landen als USA, Sovjetunie, DDR, Zuid-Afrika, Australië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Bulgarije, Italië, Engeland, Israël en Nederland zijn voor het eerst samen te bewonderen. Een ideale gelegenheid voor liefhebbers van kunst, grafische vormgeving, geschiedenis en cultuur.

De tentoonstelling: Komt dat zien! - Circusposters van 1825 tot 2014 is van 2 november tot begin januari 2015 te zien in het Affichemuseum aan de Grote Oost 2-4 te Hoorn. Komt dat zien!
www.affichemuseum.nl