2.800 nieuwe armaturen in Risdam, Nieuwe Steen en deel Zwaag

31-10-2014

HOORN - De gemeente is gestart met het vernieuwen van armaturen van lantaarnpalen. Wethouder Michiel Pijl vervangt de eerste armatuur aan het Hoefblad.

In de Risdam, de Nieuwe Steen en de Woudenbuurt in Zwaag vernieuwt de gemeente alle 2.800 armaturen. Een armatuur is de behuizing van een lamp. De nieuwe armaturen met energiezuinige lampen zorgen voor beter licht op straat, ze gebruiken minder energie, ze gaan langer mee en vragen minder onderhoud. Ook worden zo’n 200 lichtmasten vervangen. Door deze grootschalige vernieuwing zal het aantal storingen verminderen, en zijn deze wijken voor de komende twintig voorzien van goede verlichting. De werkzaamheden zijn deze week gestart in Risdam-Noord. Dan volgen de werkzaamheden in Risdam-Zuid, de Nieuwe Steen en als laatste de Woudenbuurt. Uiterlijk maart 2015 is het werk daar klaar.

In de zomer 2015 is de wijk Kersenboogerd aan de beurt. Komende vijf jaar zal de gemeente de helft van alle armaturen in Hoorn (ruim 7.500) vervangen en zo’n 2.200 lichtmasten. De vervanging wordt per wijk aangepakt.