Eerste paal samenbouwproject Bangert en Oosterpolder

6-11-2014

HOORN - Op woensdag 5 november sloegen toekomstige bewoners de eerste paal van hun samenbouwproject in Bangert en Oosterpolder. Het gaat om vier vrijstaande woningen die door vier huishoudens gebouwd worden. Deze mensen hebben zich verenigd en bouwen hun droomhuis in eigen beheer met collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Naar verwachting zijn de woningen halverwege 2015 klaar.

Deelnemers aan collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkelen zelf hun huis en bepalen samen met hun buren hoe het er uit komt te zien, het kwaliteitsniveau en de indeling. Het resultaat is een huis op maat, want niet elk huis hoeft hetzelfde te zijn. Door zelf de woning te ontwikkelen kan er financieel voordeel ontstaan. De winst voor de projectontwikkelaar wordt bespaard en de groep bespaart door materialen gezamenlijk in te kopen.

CPO in Bangert en Oosterpolder
In Bangert en Oosterpolder heeft de gemeenteraad drie locaties aangewezen voor CPO. Aan de Lage Hoek is de eerste groep nu daadwerkelijk gestart met bouwen. Ze hebben het afgelopen jaar samengewerkt aan hun plannen voor vier vrijstaande klassieke zadeldakwoningen met een dorps karakter. Doordat deze groep nog dit jaar start met bouwen, kunnen zij profiteren van een subsidie van de gemeente Hoorn. Daarnaast biedt de provincie subsidie en de mogelijkheid voor een renteloze lening.

In Bangert en Oosterpolder zijn meer mogelijkheden voor CPO. Wie interesse heeft kan contact opnemen met de gemeente Hoorn of kijken op www.hoorn.nl.