Zonnepalen op gemeentelijke gebouwen

6-11-2014

HOORN - In de afgelopen weken zijn op vier gemeentelijke gebouwen in totaal 745 zonnepanelen geplaatst. Op jaarbasis leveren de panelen 175.000 kWh op, wat leidt tot een besparing van 104.450 kg CO2 uitstoot per jaar. Hiermee komt de gemeente weer een stap verder in de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

De zonnepalen zijn op het stadhuis, sporthal De Grote Beer, wijkcentrum De Huesmolen en wijkcentrum Kersenboogerd geplaatst. Dit is de uitvoering van een verzoek van de vorige gemeenteraad. Wethouder Samir Bashara: ’We hebben de ambitie dat Hoorn in 2040 een klimaatneutrale stad is. Daarvoor stimuleren we duurzaamheid niet alleen bij inwoners en bedrijven, maar investeren we zelf ook in een duurzame bedrijfsvoering. Deze zonnepanelen zijn daar een mooi voorbeeld van. Daarmee wekken we evenveel energie op als bijna 40 huishoudens per jaar verbruiken.’

Puur Hoorn
Onder het motto ’Puur Hoorn’ neemt de gemeente extra maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en naar meer klimaatvriendelijke vormen van energie en producten over te gaan. Daarnaast zet de gemeente Hoorn zich actief in om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, bedrijven en instellingen te stimuleren. Zie voor meer informatie www.puurhoorn.nl.