Alle nieuwe parkeerautomaten in Hoorn vanaf 14 november klaar voor gebruik

10-11-2014

HOORN - Vanaf vrijdag 14 november werken alle nieuwe parkeerautomaten en zijn de oude niet langer bruikbaar. Op het Pelmolenpad en de Lambert Meliszweg zijn de oude automaten eind oktober al verwijderd. Deze week worden alle andere oude automaten geleegd en afgeschermd. Het verwijderen van de oude automaten start in de week van 17 november.

Het nieuwe parkeren
Vanaf 14 november zijn alleen de nieuwe automaten in gebruik. Dat betekent:
• dat parkeerders met hun pinpas betalen en het
kenteken van hun auto op de automaat invoeren.
• dat zij ook kunnen kiezen voor GSM parkeren en dan met hun mobiele telefoon betalen.
• dat met muntgeld alleen nog in de parkeergarages kan worden betaald.

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en maandag 17 november zijn op een aantal parkeerlocaties medewerkers van de gemeente aanwezig om parkeerders bij de nieuwe automaten te informeren en te assisteren. Het zijn ook de laatste dagen waarop kaartjes worden uitgedeeld waarmee dinerbonnen zijn te winnen. Later in november worden de winnaars bekendgemaakt.

Parkeerkaartje
De eerste tijd komen er nog parkeerkaartjes uit de automaat. Als de parkeerder het juiste kenteken heeft ingevuld, hoeft hij/zij het kaartje niet meer achter de vooruit te leggen. Ook al staat dat nog wel op de achterzijde van het kaartje.
Het kaartje achter de voorruit leggen mag wel. Wie bijvoorbeeld een fout heeft gemaakt bij het intoetsen van het kenteken en het kaartje achter de voorruit legt, beschikt zo toch over een geldig betaalbewijs.

Informatie
Alle informatie over het “nieuwe” parkeren staat op www.hoorn.nl en www.hoornparkeert.nl.