De Westfries krijgt een uniek beeldmerk!

11-11-2014

HOORN - Hamar in Noorwegen heeft zijn houten schaats, De Jaap Edenbaan in Amsterdam heeft zijn nostalgische lampjes maar de Westfries in Hoorn had nog niets!

In de zomer is in een brainstormsessie met onder meer leden uit de baancommissie Hoorn en Optisport naar voren gekomen dat we nog niet een uniek beeldmerk hadden waarmee we in een oogopslag de Westfries konden typeren. In deze sessie kwam wel naar voren dat men in Nederland het vaak hadden over het gezellig ingerichte Kluun Cafe. En vooral het riet was een terugkerend woord.

Wijvend riet
Wie kent niet dat heerlijke gevoel als je op natuurijs in ons mooie Westfriesland langs kilometers riet schaatst. In de verte zie je geregeld de unieke Westfriese stolpboederije met hun rietendaken. Dit is het gevoel wat we ook op de baan in Hoorn willen hebben. Het beeldmerk riet zal de komende jaren steeds terug keren in verschillende vormen.
Op vrijdag zullen we de baan volledig aankleden met riet. Zowel rietdekkersbedrijf Van Kempen, Friesland Campina als Optisport hebben deze uitdaging opgepakt l. Mocht u hier getuigen van willen zijn dan bent u welkom op vrijdag 14 november om 15:00 uur.