”Wildplassers, foutparkeerders en afvaldumpers kunnen weer vrij hun gang gaan”

CDA HOORN TEGEN AFSCHAFFING PV-VERGOEDING

HOORN - Foutparkeren, afval dumpen en wildplassen zullen in de toekomst weer gaan toenemen. Dat vreest fractievoorzitter Dirk Oud van CDA Hoorn. Doordat het kabinet de procesverbaal-vergoeding (pv-vergoeding) per 1 januari 2015 wil afschaffen, wordt het te duur voor gemeenten om dit soort overtredingen te handhaven.

Stadstoezicht
De PV-vergoeding is een vergoeding die gemeente Hoorn krijgt voor elke bekeuring die stadstoezicht uitschrijft en door het CJIB in behandeling wordt genomen. Deze vergoeding is niet kostendekkend, maar wordt door Stadstoezicht gebruikt voor opleidingskosten en hulpmiddelen bij de handhaving. Afschaffing van de pv-vergoeding kan leiden tot minder inzet van Stadstoezicht in de wijken en daarmee voor meer leefbaarheidsproblemen binnen de gemeente Hoorn.

Unanieme motie
CDA Hoorn heeft samen met alle andere raadsfracties middels een unaniem aangenomen motie in de raadsvergadering van 4 november 2014 het college en de burgemeester opgeroepen zich te ageren tegen deze bezuinigingsmaatregel vanuit het Rijk. ,,Straks hebben de overtreders de vrije hand of moet de politie zich hiermee bezighouden, ik neem aan dat die ook betere dingen te doen heeft”, aldus Dirk Oud’.