Vijf jaar maatschappelijke beursvloer Westfriesland: Meet en Match!

18-11-2014

HOORN - Wat in 2010 begon als klein evenement in de kantine van Intermaris, is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste evenementen voor maatschappelijk betrokken ondernemen in de regio. De afgelopen jaren werden er bijna 500 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van ongeveer een half miljoen euro.

Inmiddels hebben zich reeds 60 maatschappelijke organisaties en 45 ondernemers uit de regio aangemeld. De vragen lopen uiteen van knutselmaterialen, een uitje voor bewoners, het schilderen van deuren in een pleegzorghuis tot hulp bij een nieuwe website. Het aanbod varieert tussen helpende (klus)handen, kennis en expertise, meubilair en restmaterialen. Op de website www.vrijwilligerspunt.com staat al het vraag en aanbod voor de beursvloer. Ook tussen het gepubliceerde vraag en aanbod door vinden partijen elkaar.

Tijdens de jubileum editie van de beursvloer wordt niet alleen gematcht tussen ondernemers en maatschappelijke organisaties. Er is ook een speciale meet- en matchmarkt waar twintig organisaties zich presenteren aan de aanwezigen

Maatschappelijke bijdrage
Bedrijven zijn er om winst te maken,maar zijn óók onderdeel van de samenleving. En steeds meer bedrijven willen daar op een creatieve manier een bijdrage aan leveren. Door deel te nemen aan de maatschappelijke beursvloer kan een bedrijf laagdrempelig iets doen voor een vrijwilligers- of maatschappelijke organisatie. Bedrijven hebben deze organisaties veel te bieden.

Welke maatschappelijke organisatie heeft er niet een wens op zijn lijstje staan die lastig te vervullen is? Dat kan op elk gebied zijn. Er is vast en zeker een bedrijf dat daarbij kan en wil helpen. De organisatie kan iets doen als wederdienst, vaak meer dan men denkt.

Aanmelden
Voor de beursvloer is aanmelding voor zowel vragende als biedende partijen nog mogelijk. Neemt u contact op met Anne van Leeuwen of Brigitta Posch via 0229-216499 of beursvloer@vrijwilligerspunt.com.

Vraag en Aanbod
Vraag en aanbod worden gepresenteerd op de website www.vrijwilligerspunt.com.

Programma op vrijdag 21 november
13.30 uur aankomst, inschrijving
14.15 uur opening door Vrijwilligerspunt, wethouder Pijl en mevr. Winkelhuis van SG Newton
14.30 uur start beursvloer
15.30 uur einde beursvloer
Afsluiting met bekendmaking van aantal matches, een hapje en een drankje.

Locatie
SG Newton
Dampten 22 (ingang sporthal)
1624 NR Hoorn