Toekomstige huurders nemen kijkje Keren

19-11-2014

HOORN - Dinsdag 18 november nodigde Intermaris alle toekomstige huurders van de twee appartementengebouwen van het Keren uit om een kijkje te nemen in hun nieuwe appartement. Zij kregen de gelegenheid om de maten van hun appartement op te meten. Op die manier kunnen zij alvast het juiste formaat gordijnen, tapijt en dergelijke bestellen.

Sleuteloverdracht
De toekomstige huurders krijgen begin 2015 de sleutel van Intermaris. Dan kan het inrichten echt beginnen. Alle 21 appartementen zijn inmiddels verhuurd.

Derde gebouw
Wit Wognum is in september begonnen met de bouw van het derde appartementengebouw. Hier komen nog eens elf appartementen. Het gebouw is gelijk aan gebouw B (naast Keern 62), dat bijna klaar is. Intermaris biedt deze woningen 1 december te huur aan.

Het Keren
De 32 appartementen hebben de projectnaam ‘Het Keren’ gekregen. Deze naam is een verwijzing naar de oorsprong van de straatnaam Keern, waaraan de woningen worden gebouwd. In 1426 bouwde Hoorn als eerste een aarden omwalling. De vijanden, waaronder de Kennemers, kwamen hier niet voorbij. Het ‘keren’ van de Kennemers leidt tot de straatnaam het Keern.