Wethouder bezoekt nieuwe activiteiten Brede School Risdam Noord

22-11-2014

HOORN - Brede School Risdam Noord organiseert in november diverse labs voor kinderen van groep 6,7 en 8 uit Risdam-Noord. De labs bieden uitdagende activiteiten die kinderen helpen zich verder te ontwikkelen. Wethouder Samir Bashara bezoekt op 25 november het danslab, het kooklab en het animatiefilmlab.

Stichting Netwerk, bibliotheek Hoorn, basisscholen Klimop, De Rank, en De Flierefluiter en Stichting Kinderopvang Hoorn vormen samen de brede school Risdam Noord. In de maand november organiseren ze naschoolse activiteiten waarin leerlingen van groep 6,7 en 8 kennis maken met activiteiten die tijdens school of op de buitenschoolse opvang minder aan bod komen. Ook ouders zijn hier niet altijd mee bekend. De kinderen kunnen deelnemen aan labs op het gebied van fotografie, techniek, dans, koken, animatie/film, en kunst- en druktechnieken. Deze labs in november van elk vier lessen zijn een eerste experiment. De ervaringen worden meegenomen bij de ontwikkeling van een structureel aanbod.

Wethouder Samir Bashara: ‘Ik ben blij met dit initiatief van Brede School Risdam Noord. Dit geeft kinderen de kans om kennis te maken met boeiende activiteiten, waarbij ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk dat organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van kinderen, goed samenwerken. We ondersteunen deze organisaties dan ook bij de ontwikkeling naar brede scholen.’