Opening uitbreiding natuurspeeltuin Boezelbos

25-11-2014

HOORN - Op woensdag 26 november opent wethouder Michiel Pijl de uitbreidingen van natuurspeeltuin Het Boezelbos. Er is een survivaltraject bijgekomen voor de grotere kinderen van tien tot vijftien jaar. En voor de jongste kinderen tot zo’n zes jaar zijn er nu wilgenhutjes om in te spelen en een snoepdoolhof. Met deze uitbreiding behoort de natuurspeeltuin in Blokker, samen met die in Hoogwoud, tot de grootste natuurspeeltuinen in Westfriesland.

Het Boezelbos heeft er een survivaltraject bij. Het bestaat uit een parcours van stappalen, balanceerstammen en slingertouwen. Het traject is deels dubbel uitgevoerd waardoor je elkaar kunt passeren tijdens een wedstrijdje. Ook is er een grote boomhut. Voor de kleinsten tot zo’n zes jaar is er bij het gebouw van MAK Blokweer een snoepdoolhof gemaakt van struiken met eetbare bessen. Verder zijn er meerdere wilgenhutjes waarin ze kunnen spelen. Voor de ouders staan er een aantal bankjes in het groen. Wethouder Michiel Pijl: ‘Het Boezelbos is een groot succes. Dat is de reden dat we ook het tweede deel hebben aangelegd. Met deze uitbreidingen hebben we een mooie natuurspeeltuin in Blokker waar kinderen van alle leeftijden terecht kunnen. Dit is een belangrijke stap in het stimuleren van natuurlijk spelen.’

Het Boezelbos
Samen met kinderen van acht basisscholen uit de omgeving is in 2010 het ontwerp gemaakt voor de gehele natuurspeeltuin Het Boezelbos. Het eerste deel is in 2011 geopend. Dit is een populaire speelplek voor kinderen van zo’n zes tot twaalf jaar. In een natuurlijke omgeving kunnen ze er klimmen, glijden, en met water spelen. Met de uitbreidingen wordt het Boezelbos een plek waar kinderen van drie tot vijftien jaar in de natuur kunnen spelen. Het Boezelbos ligt naast het Milieu Activiteitencentrum en Kijkboerderij (MAK) Blokweer in Blokker. MAK Blokweer zorgt voor het beheer.